Fanoušci série XCOM a superhrdinů Marvelu musejí zkousnout druhý odklad. Taktická hrdinská hra Marvel’s Midnight Suns nevyjde v říjnu letošního roku. Místo toho dorazí někdy před dubnem 2023 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, zatímco verze pro PS4, Xbox One a Nintendo Switch budou následovat ještě později.

Rozhodnutí odložit Marvel’s Midnight Suns bylo učiněno z důvodu, aby týmy Firaxis Games a 2K měly více času a mohli přinést fanoušků co nejlepší zážitek. Je nutné optimalizovat zážitek a

Hra byla odhalena v srpnu 2021 a původně plánovaná na březen 2022, ale v listopadu 2021 si autoři poprvé vyžádali více času na vývoj a směřovali vydání na 7. 10. 2022.

Marvel’s Midnight Suns je tahové taktické RPG s bojovým systémem, který zahrnuje karty jako jeden z hlavních prvků. Ve hře se objeví celá řada hrdinů od Marvelu, ale hráč bude ovládat především novou postavu jménem Hunter, která je opuštěným dítětem Lilith, matky démonů.

„Díky zvrácené kombinaci magie a vědy nechvalně proslulá síla známá jako Hydra oživila Lilith, matku démonů, po staletích spánku. Lilith se nezastaví před ničím, aby naplnila prastaré proroctví a vyvolala svého zlého pána Chthona. Avengers, kteří se ocitají na pokraji sil, se zoufale snaží bojovat ohněm proti pekelnému ohni a požádají o pomoc Midnight Suns – Nico Minoru, Blade, Magik a Ghost Rider -, mladé hrdiny se schopnostmi s nadpřirozeným původem, kteří se dali dohromady, aby zabránili přesně tomu proroctví, které chce Lilith naplnit. Společně vzkřísí prastarého válečníka – Huntera, Lilithino opuštěné dítě a jediného hrdinu, o kterém se ví, že ji kdy porazil,“ představuje zápletku hry tisková zpráva.

Nedávno byla představena Captain Marvel, tak se můžete ve videu podívat, co v Marvel’s Midnight Suns dokáže. Nebo byste raději Doctora Strange? I toho tady máme, stejně tak Spider-Mana.