Poněkud zapomenutá hra Marvel's Midnight Suns obdržela věkové doporučení v Jižní Koreji. To naznačuje, že by taktické karetní RPG se superhrdiny od Marvelu mohlo brzy vyjít na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

Titul v Jižní Koreji obdržel věkové doporučení od 15 let z důvodu násilí vůči živým tvorům, často má být také vidět krev. Hra je oficiálně v plánu na druhou polovinu letošního roku. Rating naznačuje, že se jí dočkáme dříve než později. Nedávno byla hodnocena také v Austrálii, kde jí byl udělen rating M (od 17 let).

Marvel's Midnight Suns připravují autoři série XCOM ze studia Firaxis Games. Tentokrát ale nepovedete skupinu vyděšených vojáků, kteří čelí silným nepřátelům a snaží se zastavit mimozemskou invazi a zachránit svět. Místo toho se ujmete mocných superhrdinů, což pochopitelně výrazně ovlivňuje hratelnost a nabízí odlišný zážitky.

„Nebylo to vědomé, ale Midnight Suns je v podstatě opakem XCOMu. Nejste zaseknutí na mapě s děsivými mimozemšťany – padouši se vás bojí. Mechanicky, tematicky je to prostě XCOM úplně obráceně,“ uvedl před časem šíf vývoje Jake Solomon v rozhovoru s magazínem Edge.