Na dnešní sedmou hodinu odpolední byla naplánována první z několika prezentací pojmenovaných War Table, které nás blíže seznámí s Marvel's Avengers. Akční adventura od tvůrců série Tomb Raider ze studia Crystal Dynamics (a autorů Deus Ex) se nám předvedla v několika trailerech, které blíže představily příběhové pozadí, a zejména jsme se podívali na nové gameplay záběry a kooperaci.

Marvel's Avengers začínají v Den A, kdy Kapitán Amerika, Iron Man, Hulk, Black Widow a Thor odhalují technicky vyspělé ústředí Avengerů v San Franciscu - včetně svého vlastního helicarrieru poháněného experimentálním zdrojem energie. Oslava se však strašlivě zvrtne, když katastrofická nehoda vyústí v obrovskou zkázu. Vina za tuto tragédii padá na Avengery, kteří se rozpadnou. O pět let později, když jsou všichni superhrdinové postaveni mimo zákon a svět je v nebezpečí, je jedinou nadějí znovu svolat nejsilnější hrdiny na Zemi.

Těšit se máme na vynikající filmový příběh společně s vysokooktanovou akcí. Hru si budete moci užít sami, případně s dalšími hráči v online kooperaci až pro čtyři hrdiny a společně čelit nepřátelům a bránit Zemi před sílící hrozbou.

Toužíte po více informacích o příběhu? Hlavním záporákem je MODOKA (dříve známý jako George Tarleton). Tarleton je v superhrdinské verzi světa od Crystal Dynamics obětí infekce Terrigen během Dne A a snaží se napravit škody způsobené Avengery po katastrofě z tohoto dne. Jeho cílem je zbavit Zemi superhrdinů, a jak všichni očekávání, ve hře se promění v MODOKA - ve hře uvidíme finální obrovskou a nebezpečnou verzi MODOKA.

Nová gameplay ukázka se zaměřila na Thora, který pochopitelně disponuje svým mocným a silným kladivem a blesky. Postupně se na scéně začali objevovat další hrdinové, mohutný zelený Hulk i létající Iron Man. Společně rozpoutali peklo na Zemi a statečně čelili přesile, včetně velkého robota.

Z mého pohledu tato nová ukázka vypadala mnohem lépe než to, co nám bylo ukázáno v předešlých měsících. Hra by to nemusela být špatná, ale fanoušci jí neodpustí podobu superhrdinů, kteří mají do vzhledu herců ve filmech opravdu hodně daleko. Toho si jsou ale autoři vědomi a chtějí si fanoušky udobřit tím, že jim umožní ve velkém hrdiny upravovat a postupně vylepšovat. Navíc vaše volby ve výběru vybavení a dalších věcí budou mít vliv na samostatnou hratelnost. A aby toho nebylo málo, nechybí ani gesta.

Jak ostatně zaznělo při streamu, každý hrdina je odlišný a má své silné i slabé stránky. V kooperaci bude důležitá vzájemná spolupráce, zatímco v singleplayeru si postupně vychutnáte všechny hrdiny, dostatečně se s nimi seznámíte a budete připraveni na další obsah, který na vás v Marvel's Avengers čeká. Vývojáři chtějí hru postupně obohacovat o další herní zážitek, takže by Marvel's Avengers mělo být delší zábavou.

Co se ještě hrdinů týče, tak těšit se můžete na Kapitána Ameriku, Iron Mana, Hulka, Black Widow, Thora, Captain Marvel a úplně novou postavu jménem Cerise. Ta ale nebude hratelnou, je na vozíku a patří do týmu Inhumans. Měla by ale ve hře mít větší roli a o její motion capture se postarala Cherry Thompson. Celkem tedy máme (zatím) šest hratelných hrdinů, přičemž později má dojít na další.

MISE PRO JEDNOHO HRÁČE I PRO KOOPERACI

Asymetrická kooperace je v Marvel's Avengers hodně důležitá. Vyniknou v ní jedinečné bojové styly jednotlivých superhrdinů a budou se vzájemně doplňovat. Ve hře budou dva různé typy misí: Hero Missions a Warzone Missions.

Hero Missions jsou určeny pro jednoho hráče a jsou součástí příběhové kampaně. Mise představí každého hrdinu. Warzone Missions lze hrát samostatně nebo se skupinou až čtyř hráčů. Každá mise se bude měnit v závislosti na velikosti týmu a jeho složení, včetně přizpůsobení. Každého hrdinu si budete moci přizpůsobit, a to nejen po stránce vzhledu, ale také hrdinského vybavení a dovedností, což utvoří osobní zážitek pro každého hráče.

Po dohrání úvodní mise nazvané A-Day, která změní svět Avengerů a pohled na ně, se budete moci vrhnout na kooperativní mise, které ale tvůrci před dohráním kampaně moc nedoporučují, budou v nich totiž spoilery. Mnohem lepší bude nejprve dohrát příběhové mise v rámci kampaně a až poté se vrhnout do světa multiplayerové kooperace, kde na vás čekají další úkoly a výzvy. Ty budou pokračovat v příběhu.

Přečtěte si také: THQ s Marvelem kdysi připravovali akční hru Avengers

Důležité je, že progres vašich hrdinů se bude sdílet mezi jednotlivými módy, takže můžete přeskakovat mezi kampaní a kooperačními misemi. Navíc v multiplayerové kooperaci se obtížnost přizpůsobí podle zkušeností jednotlivých hráčů. Tím mají vývojáři zajistit, že mise nebudou příliš jednoduché, ale ani zatraceně těžké.

Po dosažení nových levelů si budete ve stromě dovedností odemykat nové schopnosti, které vylepšují sílu útoku a další atributy. K tomu se váže obrovské množství vybavení, které je unikátní pro každého superhrdinu. Každé vybavení má vlastní statistiky a perky.

Postupem hrou budete odemykat, případně si kupovat nové obleky, které budou pouze kosmetické. Společnosti Square Enix a Marvel nechtějí v Marvel's Avengers žádné lootboxy, pay-to-win mechanizmy ani nic dalšího, co by ovlivnilo hru.

Příští měsíc nám War Table představí nového hrdinu, poté betu a zaměří se také na samotné vydání Marvel's Avengers, které proběhne 4. 9. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky a koncem roku bude hra bezplatně vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X. V plánu je také verze pro Google Stadia.