Jak jistě víte, tak hra Marvel's Avengers neměla zrovna nejhladší start a měsíc po vydání se objevují problémy s matchmakingem. Na PC se začal průměrný počet hráčů za den pohybovat kolem 2000, což není zrovna nejlepší číslo pro titul zaměřený na online hraní a s plány, které vývojáři mají.

Jedním z těchto velkých plánů mělo být první bezplatné DLC, které mělo přidat novou hratelnou postavu - Kate Bishop a.k.a. Hawkeye. To mělo vyjít už teď v říjnu/októbri, ale toho se bohužel nedočkáme. Na oficiálních stránkách jsme totiž byli informováni, že se rozšíření musí odložit. Ředitel studia Crystal Dynamics, Scot Amos, se zde omlouvá, za toto prý krátké zdržení.

Odklad je z důvodu, aby se ujistili, že nový obsah bude řádně odzkoušen. „Rozhodli jsme se trochu odložit vydání Kates Bishop's Operation, mimo říjen,“ řekl Amos, ale nové datum nám zatím oznámeno nebylo.

Kates Bishop's Operation je rozšíření, které se bude skládat ze dvou částí. Obě tyto části jsou zaměřeny na příběhovou linku Hawkeye. A pokud vám nic neříká jméno Kate Bishop, tak Clint Barton už vám jistě přijde povědomější. Ten je totiž druhým Hawkeyem, který by se měl do týmu připojit v druhé půlce této příběhové linky. Té bychom se podle plánu měli dočkat již v listopadu/novembri, ale kdo ví, jak to bude teď, když je první DLC odloženo. Bohužel nic nevíme o tom, zda Clintovo uvedení do hry bude nějak ovlivněno. Crystal Dynamics kladou důraz na to, že oba noví hrdinové by k nám měli dorazit ještě letos.

Odložení Kate Bishop bohužel není tím jediným, na co si budeme muset počkat. Došlo totiž také na verzi Marvel's Avengers, která měla být dostupná pro novou generaci konzolí. A to zašlo až tak daleko, že si na ni budeme muset počkat do roku 2021. Naštěstí se to týká jen optimalizace a lepší grafiky. Titul i bez aktualizace bude na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S hratelný, díky zpětné kompatibilitě. Vyšší výkon konzolí se postará o stabilní frekvenci snímků za sekundu a SSD disky o rychlejší načítání. Kromě toho také bylo potvrzeno přenesení vašeho postupu, takže žádné hraní od začátku.

Jinak Amos vysvětlil odložení next-gen verze takto: „Také jsme udělali rozhodnutí přesunout PlayStation 5 a Xbox Series X/S verzi na příští rok, abychom se ujistili, že dáme našemu týmu dostatek času na vyladění next-gen zážitku.“

V neposlední řadě tu máme info, které jistě potěší všechny, kteří ještě Marvel's Avengers nepustili k vodě. Jako poděkování od Crystal Dynamics dostanou všichni hráči 1500 kreditů, 7000 units, 250 vylepšovacích modulů, 20 DNA klíčů a nameplate inspirovaný Sarah Garzou. Všechny odměny na vás budou čekat ve hře už 22. 10. a vyzvednout si je budete moci až do 5. 11. 2020.