Stačilo by se držet předešlého dílu a nemohla by hra Mario + Rabbids: Sparks of Hope zklamat fanoušky. To ale, zdá se, vývojářům nestačí a přicházejí nejen s pokračováním příběhu, ale také s novými mechanismy, technikami, zbraněmi a možnostmi. Zkrátka, aby si hráči hraní užili minimálně stejně dobře jako když poprvé na Nintendu Switch spustili Mario + Rabbids Kingdom Battle.

Bowser se připojí ke známým postavám jako Rabbid Peach, Luigi, Rabbid Mario či Princezna Peach, aby společně vytvořili pestrý tým a zabránili Curse – zlovolné vesmírné entitě – uvrhnout celou galaxii do nepřístojného chaosu.

Mario + Rabbids Sparks of Hope v sobě mísí taktickou tahovku s akční v reálném čase. A přichází s inovativním soubojovým systémem, díky němuž budou hráči využívat své hrdiny k dashování, týmovému skákání na nepřátele, schovávání za překážkami či dokonce dostanou šanci použít jejich schopnosti k tomu, aby ze sebe dostali to nejlepší. S touto vylepšenou hratelností čeká zábavné taktické dobrodružství v Mario + Rabbids Sparks of Hope jak úplné nováčky, tak i žánrové veterány.

Cursa a jeho společníci jsou odhodláni spotřebovat veškerou energii, která se nachází v galaxii. Zároveň jsou ochotni lovit Sparky, podivná stvoření vzniklá spojením Lumasů a králíků, a zničit vše co jim stojí v cestě. Hráči tak budou muset najít a zachránit Sparky, aby se k nim připojili na jejich cestě.

Sparkové vám zároveň nabídnou nové taktické možnosti, díky nimž získáte v bitvách celou řadu výhod. Samotné hrdiny si budete moc povyšovat na vyšší úrovně a upravovat jejich vzhled, spárování hrdiny s konkrétním Sparkem zase odemkne dodatečné schopnosti. Všichni mají své výrazné schopnosti i osobnost, což se projeví ve chvílích, kdy někdo využije svůj silný štít, zatímco jiná postava zase bude vysílat živelné útoky.

Čeká vás zkrátka další epické dobrodružství skrz celou galaxii, kde budete objevovat celou řadu planet, seznamovat se s tamějšími obyvateli a plnit jedinečné úkoly vedoucí k osvobození galaxie od Cursy. Během vaší cesty potakáte celou řadu známých tváří se světa Nintenda.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope vyjde 20. 10. 2022 exkluzivně na Nintendo Switch.