Marci, němá společnice hlavní hrdinky Mirany, se stala jednou z nejoblíbenějších postav v anime sérii Dota: Dračí krev od Netflixu. Dost možná vůbec nejoblíbenější. Proto by nás nemělo příliš překvapit, že se s Marci setkáme také v Dotě 2, ze které animovaný seriál, jehož první sezóna měla premiéru letos na jaře, vychází.

Miranina služebná, která je zároveň velmi schopnou bojovnicí, rozšíří nabídku hrdinů Doty 2, a to ještě do konce roku. Marci dorazí do hry jako součást nadcházející aktualizace se zatím nespecifikovaným datem vydání, přičemž k oznámení této novinky došlo během právě probíhajícího turnaje The International v Dotě 2.

Zatím bohužel nevíme, jakými schopnostmi bude Marci disponovat, prozatím si tedy musíme vystačit s krátkým, ale zajímavým teaserem. Ten nabízí nejen pohled na 3D model vytvořený v enginu Source 2, který Dotu 2 pohání, ale také 2D animaci, za níž je zodpovědné Studio Mir. To pracovalo právě na anime sérii Dota: Dračí krev, proto lze v teaseru spatřit okamžiky, které jako by vypadly přímo ze seriálu od Netflixu. A které dávají jasně najevo, že Marci není během boje s creepy a dalšími herními potvorami radno podceňovat.

Obohacení nabídky hrdinů Doty 2 o Marci můžeme každopádně brát jako náznak skutečnosti, že vývojáři z Valve byli s projektem Netflixu a Studia Mir spokojení. A že je Dračí krev definitivně součástí celého univerza, přestože studio Valve se na vzniku série podle dostupných informací podílelo jen v minimální míře. Jelikož se již pracuje na druhé sezóně, je pak víc než pravděpodobné, že s Marci pokusy o přímé propojení hry a seriálu neskončí.