Nový Battlefield mají obohatit přírodní katastrofy, které výrazně upraví mapu a mohou dokonce zničit budovy. Známý insider Tom Handerson s touto zprávou sdílel čtyři obrázky zachycující tornádo, povodeň, sopečnou erupci a budovy srovnané se zemí (pravděpodobně výsledkem zemětřesení).

Handerson se s informacemi pochlubil 1. 4. Navzdory načasování opakovaně prohlašuje, že nejde o aprílový vtípek. Battlefied má mít systém přírodních katastrof, jenž bude řídit nová generace systému Levolution od studia EA DICE.

Handerson v předešlých týdnech, měsících a letech často vyzrazuje informace o Battlefieldu a Call of Duty. V mnoha případech se ukážou jako pravdivá a jednotlivé společnosti mu dokonce několikrát zablokovaly twitterový účet. Přesto je nutné upozornit, že jde o neoficiální detaily.

Nedávno insider mluvil o revoluční kampani zasazené do moderní doby. Přesunout se máme o 10 let do budoucnosti a být součástí konfliktu dvou supervelmocí: Spojených států amerických a Ruska. Během hry budeme využívat vojenské vybavení, s kterým v současné době armáda teprve experimentuje. Jedná se například o vojenské roboty, drony a tryskové batohy. Krom toho dojde na klasické zbraně a obvyklé tanky a vrtulníky

Hrát máme za tým specialistů, kterému budeme velet a vybírat si, za kterou supervelmoc budeme bojovat. Henderson dokonce mluví o možnosti manévrovat mezi USA a Ruskem a plnit rozkazy pro obě strany. To má hra nechat na vás a vy si máte pamatovat, že váš tým specialistů má být pro ně cenným přínosem. Příběhový mód má navíc podporovat kooperaci, abyste si mohli zahrát s kamarádem. Jiní insideři mluvili o Kazachstánu jako hlavním bojišti příběhové kampaně.

Nový Battlefield ještě nebyl oficiálně oznámen, ale EA ho slibuje na konec letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.