Criterion Games pokračují v představování Need for Speed Unbound. Arkádové závody nás zavedou do rozsáhlého světa, kde odvážlivci soupeří o slávu, peníze a auta v pouličních bitvách.

Vše se odehraje ve fiktivním světě Lakeshore, jenž vývojáři popisují jako plátno, které si hráči jako umělci vyzdobí podle vlastního stylu a dovedností. To je odkaz na barevné kreslené efekty. Ty nedávno vzbudily značný zájem. Našli se hráči, kterým se líbí, ale i hráči, kterým se nelíbí. Naštěstí tyhle kreslené efekty bude možné vypnout.

Dříve insideři psali, že Lakeshore je inspirováno Chicagem. To tvůrci ani Electronic Arts nepotvrdili.

Teď se můžeme podívat na mapu, jež nabízí velkolepé horské výhledy v okolí lyžařského střediska Seba přes zvlněné pláně Griffith Parklands až po malebné jezero Virgin Lake a přístav Duncan Bay. Prý Lakeshore nabídne zážitky, které vytvořili pouliční závodníci pro pouliční závodníky.

Mapa je naplněna radary měřícími rychlost, dlouhými skoky, kaskadérskými dopady a rampami, na kterých se můžete vyřádit. Pokud to přeženete, můžete své vozidlo nechat opravit a vyčistit projetím čerpací stanice.

Těšit se máme také na řadu klikatých a víceúrovňových lokací. Popisovány jsou jako hřiště pro rychlá auta. To vše bude zabaleno v inovativní kampani pro jednoho hráče s pohlcujícím příběhem, jenž se táhne přes den i noc a vtáhne vás do Lakeshore. V příběhu se setkáváme se dvěma přáteli, kteří se stanou obětí loupežného přepadení v rodinném autoservisu. S jejich přátelstvím na kusy se musíme zúčastnit ultimátního pouličního závodu, abychom získali zpět „bezcenné“ auto.

Poslední dnešní novinkou jsou informace o multiplayeru. Online závodění se bude moci zúčastnit až 16 hráčů. Ti se mohou seskupit do týmů po 4 jezdcích a utkat se s ostatními o to, kdo je skutečnou legendou Lakeshore. Pamatovat si máme, že bez vítězství nejsou peníze a bez peněz není vylepšení pro vaše auto.

Need for Speed Unbound vyjde 2. 12. na PS5, Xbox Series X|S a PC. Hra poběží při 60 snímcích za sekundu.