Šílená hříčka Maneater, kterou Michal zmiňoval v Kalendáři hráče 2020, se k nám pomalu blíží, a tak tvůrci neopomněli šanci nám ji při této příležitosti připomenout a přiblížit pomocí několika videí. Před tím, než si je postupně uvedeme, by však nebylo od věci si v krátkosti připomenout, o čem vlastně Maneater je.

Jste nejnebezpečnější predátor všech sedmi moří. Postrach ryb i otravných suchozemců, jehož hlavním cílem je žrát, co to dá. Prostě žralok. Ze začátku tedy pro upřesnění nejste úplným strojem na zabíjení, ale postupem času sílíte a rostete, tím pádem se tedy zlepšují i vaše dovednosti a schopnost zabíjet. Nakonec si budete moci došlápnout i na tu nejhorší verbež, která tiše číhá v těch nejzapadlejších hlubinách nekonečného oceánu.

Jistě, že koncept tohoto RPG, nebo ShARkPG, jak hře říkají sami autoři, zní poněkud střeleně. Ale o tom vlastně Maneater je a ve výsledku to z něj dělá velice, velice lákavou záležitost, kterou si stoprocentně užijí minimálně příznivci videoher s poněkud „animálnější“ tematikou. Tomu pak napomáhá i zdejší narativ. A ano, hra příběh. Na ten se zaměřuje patnáctiminutové video, které prezentuje vaše první krůčky ve hře. Seznámíte se tak se základním ovládáním a hlavními herními prvky.

Další záběry ukazují jednu z mnoha krvavých výzev, které si na vás tvůrci nachystali. Zabít deset lidí sice nezní kdovíjak zábavně, Maneater však ukazuje, že i u natolik triviální challenge se můžete pěkně nasmát a zapotit. A zároveň dost napotápět, naplavat a... Namrskat...? No, však se podívejte sami.

Souboj žraloka s krokodýlem je pak pěknou ukázkou toho, že vaším nepřítelem jsou mimo lidí i další draví obyvatelé místního oceánu, kteří přítomnost chladnokrevného zabijáka nevítají zrovna s otevřenou náručí.

Poslední video pak pomocí jednoho z vývojářských deníků ukazuje, jak hra postupně vznikala. Je vidět, jak moc vlastně tvůrci projektu věří a kolik úsilí do něj vkládají. Zároveň se však při pohledu na záběry chlápka, nataženého do obleku určeným pro mo-cap žraloka, zkrátka neubráníte úsměvu.

Těšíte se na Maneater? Dejte nám vědět v komentářích. Hra vyjde 22. 5. 2020 na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.