Dočkali jsme se oznámení úplně nového titulu od malého studia Chasing Carrots, které si dalo za úkol přinést nám pořádný manažerský simulátor/tycoon. Ve hře Good Company se stanete vizionářským generálním ředitelem jedné společnosti. Budete muset shánět zaměstnance, vymýšlet stále složitější techniku ​​a delegovat jako pravý šéf. K oznámení hry jsme dostali i trailer a datum vydání early access verze – 31. 3. 2020, což je za dveřmi.

Nečekejte, že budete začínat rovnou v obří firmě se stovkami zaměstnanců. Ze začátku se budete muset spokojit s pouhou nepříliš prostornou garáží. Postupně se začnete vypracovávat do lepšího a třeba využívat výkonný logistický systém k automatizaci vaší výroby. Pro větší zisky budete také muset vymyslet kreativní způsoby optimalizace.

Good Company nabízí hned několik možností, jak hrát. V singleplayerové kampani budete řešit různé úrovně se scénářem a bonusové mapy. V nekonečném režimu Freeplay se možná stanete nejbohatším člověkem na planetě. A samozřejmě nesmíme zapomenout na kooperaci, v níž veškeré zisky sdílíte se svým parťákem. To sice není bůhvíjaká výhra, ale berte to pozitivně, ve dvou jde všechno lépe. 

Spoluzakladatel Chasing Carrots, Dominik Schneider v tiskové zprávě ještě dodal:

„S Good Company chceme, aby hráči zapomněli, že naše hra je simulací řízení společnosti. Chceme, aby byli vedoucími pracovníky, aby byli intenzivně vyzýváni a odměňováni každou akcí, kterou podniknou, zatímco jejich ruce budou budovat jedinečnou společnost.“

Pokud vás hra zaujala, má pro vás menší tip. Na Steamu a GOGu si ji můžete předobjednat již nyní a to s 10% slevou. Konkrétně za cenu 20,69 euro. Navíc tím získáte bonusový obsah jako robota inspirovaného samotným vývojářským studiem, slušivý klobouk pro vaše postavy a dekorativní fontánu. Na zmiňovaný obsah se můžete podívat ve videu níže.

Jen nezapomeňte, že hra bude v předběžném přístupu a do plné verze se dostane za nějakých 8 až 14 měsíců. V Early Access má být ale spousta obsahu už v den spuštění, včetně singleplayerové kampaně, bonusových výzev a Freeplay módu. Kooperace, podpora modifikací, další obsah v kampani a mnoho dalšího se do hry dostane postupně.