Insider Roberto Serrano, který v uplynulých měsících několikrát informoval zejména o PlayStationu 5, zveřejnil twitterový příspěvek, ve kterém uvádí volnou kapacitu SSD disků u nové generace konzolí.

Jak můžete vidět, PS5 má SSD disk o kapacitě 825 GB a na hry, aplikace a uživatelská data je určeno 664 GB. Xbox Series X je na tom nejlépe, Microsoft vybavil svou konzoli SSD diskem 1 TB a umožní využívat 802 GB. Xbox Series S je pro příležitostné hráče, nemá Blu-ray mechaniku a má SSD disk 500 GB, z toho 364 GB je volných.

Rozdíl v kapacitě PS5 s Blu-ray mechanikou a bez ní není.

Bude vám to stačit? Pokud ne, tak Microsoft i Sony umožní zájemců rozšířit kapacitu. Jen to nebude levné.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Nejmenší Xbox v historii je určen pro příležitostné hráče, kteří nemají doma Xbox One X a chtějí levnější vstupenku do nové generace konzolí. Na povrch se ale derou informace o malém množství místa pro instalaci her a aplikací, což může být problém.

Velikost her neustále roste, ovšem Xbox Series S má na SSD disku pro uživatelská data vyčleněno pouze 364 GB. Microsoft do konzole dal SSD o kapacitě 500 GB. Informuje o tom spead20 z Redditu, kterého se ostatní uživatelé dotazovali, zda nelze vypnout některé funkce systému, kupříkladu Quick Resume. To pravděpodobně možné nebude.

Přečtěte si také: Startovní sada pro hráče: Xbox Series S a Game Pass Ultimate na tři měsíce

Před lety se 364 GB zdálo jako spousta volného místa, ale dnes vyžaduje jedna hra i více než 100 GB. Nezbývá než doufat, že konzolové verze nebudou tak velké. Plus nové generaci konzole pomůže možnost zvolit si, jakou část hry chcete nainstalovat - zda jen singleplayer, jen multiplayer nebo obojí. Otázkou je, kolik her to bude podporovat.

Dodejme, že Xbox Series X má podle dostupných informací nabídnout 802 GB pro hry a aplikace, zatímco u PlayStation 5 to bude pravděpodobně 664 GB pro oba modely konzole.