Nenajde se asi nikdo, kdo by nikdy neslyšel o Pokémonech. Bulbasaur, Charizard nebo Pikachu a samozřejmě další. Nejznámější Pokémony spatříme i v Nintendo Switch exkluzivitě New Pokémon Snap, kde bude naším úkolem co nejlépe a co nejvíce Pokémonů vyfotit. Titul poslouží jako pokračování ke hře Pokémon Snap, která vyšla roku 1999 pro Nintendo 64.

Budeme mít šanci prozkoumat nový region Lental, který odhalí i nějaké nové Pokémony ve volné přírodě. Spolupracovat budeme s postavou Profesora Mirrora a jeho asistentkou Ritou na průzkumu, při kterém právě Pokémony budeme fotit a zaznamenávat jejich chování v přírodě. Pokémony druhu Lental budeme moci nalákat na ovoce „Fluffruit“, které je zklidní a udělá…. více fotogenickými.

Stejně jako v originálním Pokémon Snap budou vaše fotografie hodnoceny na základě kvality, jak moc velcí tvorové se na nich vyskytují a jejich pózy. Trailer, který nás na datum vydání upozorňuje, také odhaluje Illumina Phenomenon. Díky němu někteří Pokémoni a vegetace září. My máme tohle tajemství odhalit. Datum vydání je stanoveno na 30. 4. 2021 exkluzivně pro Nintendo Switch.

Za zmínku stojí také připomenout, že společnost zaměřující se na vývoj tématiky pokémonů – The Pokémon Company International – se spojila s Universal Music Group, se kterou plánují vytvoření oslavy 25. výročí. Pro pořádný večírek potřebují pořádný playlist a s vytvořením a nazpíváním bude pomáhat i popová hvězda Katy Perry. Podílet se na vytvoření nových písní budou jak ti začínající, tak cenami ověnčení interpreti.