Diablo nebude jediné RPG, které nás čeká. Hřbitovy, kobky a podzemní katakomby již brzy začnou plenit i hrdinové ze známé série Magic: The Gathering. Karetní hra se přesune do izometrického prostoru dungeonu a otevřeného světa. Ale nemusíte se bát, karetní decky, manapooly a strategie zůstanou.

V Cryptic Studios totiž dokázali zkombinovat RPG open-world akci se sběratelskou vášní. Před pár dny byla oznámena veřejná beta Magic: Legends, do které se budete moci připojit už 23. 3. a tuto kombinaci sami prožít. Vlastně nejen sami, protože tenhle počin je označen jako MMO. Zasadit tento nápad do MMO světa je skvělý krok; představa, že lovíte s kamarády karty s kouzly a monstry v otevřeném světě a pomocí úkolů a bojů s bossy si vyšperkováváte svůj balíček moci, zní opravdu dobře. A to, že náhodou potkáte hráče se stejným buildem, ale budete disponovat naprostou jinou rotací karet a porazíte jej díky znalostem a rychlejší adaptaci v boji, zní ještě lépe.

Ano, PvP už je zde nachystáno taky! Hlavní náplní ale bude kooperační akce ve stylu dříve zmíněného Diabla, Torchlightu nebo Path of Exile, kdy se svým planeswalkerem budete mít možnost prozkoumávat multiversum Magic: The Gathering.

JAK MOC MAGIC: LEGENDS BUDE PAY TO WIN?

A NEPATŘÍ TO KE HŘE?

S karetní hrou Magic se pojí i sbírání karet, které jsou místy až ojedinělé a vzácné. Mnohdy jste se mohli dopátrat informací, jak reálné karty byly prodány za neuvěřitelné sumy, a to nás dostává k otázce, jak moc Magic: Legends bude pay to win? Budeme moci vlastnit karty, které nás dostanou do výhody díky naducané peněžence?

Z veřejných informací víme, že zde bude battle pass zaměřený hlavně na kosmetický vzhled. Mnoho karet si budete moci naboostit samotným hraním, nebo otevíráním booster packů. Ale vadil by hon za ultimátnimi kartami, které si hráči prodají mezi sebou zase tak hodně? Není kombinace vlastnění silných karet a dobrého využití svého decku to, co dělá Magicky, Magicky? Snad se dozvíme více ve veřejné betě této zatím potenciálně zajímavé hry. 

My jsme si uzavřenou betu už vyzkoušeli, ale bohužel více detailů z ní zatím nemůže být zveřejněno. Můžeme vám potvrdit, že karetní systém ve fast combatu funguje překvapivě zajímavě a dobře. Bavilo nás to a už se nemůžeme dočkat, až se potkáme v otevřené betě i s vámi. Pište si do kalendáře: 23. 3. 2021 na Epic Games Store.

Plná verze Magic: Legends je v plánu pro PC, PlayStation 4 a Xbox One na letošní rok.