Zas a znovu o Mafii? Je tomu tak. V aktuálním měsíci je oznámení kolekce Mafia Trilogy tím bezesporu nejdůležitějším. A zrovna se to i krásně trefilo do finančních výsledků společnosti Take-Two - tedy vlastníka vydavatele 2K, potažmo samotné série Mafia.

Během nich ředitel společnosti Karl Slatoff začal krátce mluvit právě i o Mafii. Podle něho jde pro Take-Two o významnou značku. Třetího dílu se mělo podle všeho vyskladnit už sedm milionů kopií, přičemž oba ostatní díly mají údajně také být „neuvěřitelně úspěšné”.

Čísla samozřejmě nakopne ještě samotná kolekce Mafia Trilogy a zejména pak samotný remake prvního dílu. K němu se Karl Slatoff vyjádřil slovy, že jde o kompletní předělávku s novou technologií, novým dabingem, novými herními mechanikami a dalšími věcmi. Z minula navíc víme, že dojde i na rozšíření příběhu - kdy má hra nabídnout vhled do postav, do kterých jsme v původní jedničce pouze nakoukli - a například i soundtracku, který si ale jinak zachová originální skladby.

To je v aktuální chvíli všechno nového, co o remaku jedničky víme. Moudřejší budeme až 6. 6. na PC Gaming Show, kde by se měla hra ukázat v celé své kráse a pořádné prezentaci. A snad se i brzy dozvíme české herecké obsazení.