Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Autoři Crash Bandicoot N. Sane Trilogy mají podle spekulací pracovat na vylepšené verzi Diabla 2. Ta se má jmenovat Diablo 2 Resurrected. Podle dostupných informací byl původní zdrojový kód ztracen, což by nahrávalo tomu, že půjde spíše o remake než obyčejný remaster. Pokud jsou spekulace správné, tak má Diablo 2 Resurrected vyjít koncem tohoto roku a být odhalen v rámci Summer Game Festivalu. Stejný zdroj loni prokecl Overwatch 2 a Diablo IV.

- Jedno jediné slovo stačí k nastartování diskuze. Oficiální twitterový účet série Mafia se po téměř dvou letech probudil zprávou Family (rodina). To jde ruku v ruce s korejskou a tchajwanskou databází, které evidují neoznámenou definitivní edici Mafie 2. Tchajwanská herní asociace zmiňuje i Mafia 3 Definitive Edition.

- Paris Games Week 2020 zrušen kvůli pandemii Covid-19. Organizátoři se rozhodli zrušit každoroční pařížskou videoherní akci a vynechat speciální výroční, desátý ročník, který se měl konat od 23. do 27. 10.

- Ani Toky Game Show 2020 se letos neuskuteční v klasické podobě. Fyzická verze japonského veletrhu zrušena. Místo ní organizátoři plánují uspořádat vše online. Podrobnosti máme čekat koncem měsíce.

- Užitečné tipy pro hraní off-road simulace SnowRunner. Když uvíznete v bahně, je důležitá jemná práce s plynem.

- 55,77 milionu kusů. Tak to je počet prodaných kusů hybridní konzole od Nintenda. Switch za čtvrté čtvrtletí prodal 3,29 milionu kusů, z toho milion modelu Switch Lite. Animal Crossing: New Horizons za prvních 11 dnů prodalo 11,77 milionu, což je více než Splatoon 2, Super Mario Party nebo New Super Mario Bros. U Deluxe za celou dobu.

- Kalifornské studio Counterplay Games, které v současné době připravuje hru Godfall pro PC a PS5, zaměstnává více než 70 lidí - spousta z nich dříve působila v Bungie. Godfall má být inspirován nejen Destiny, ale zejména Monster Hunter (gigantické zbraně) a bojovým stylem Dark Souls.

- Studio Bungie formálně potvrdilo, že chystá next-gen verze Destiny 2. Jinak tomu ani být nemohlo. Podrobnosti se dozvíme později.

- Age of Empires II hrají denně desítky tisíc hráčů, dokládají statistiky Steamu o loňské definitivní edici i HD verzi z roku 2013. Oba tituly patří mezi 100 nejoblíbenějších her na platformě Valve a v počtu uživatelů real-time strategie přeskočila RimWorld, Skyrim a World of Warships. Zatím by měl být rekord téměř 60 tisíc souběžných hráčů z 12. 4. 2020.

- Akční adventura Uncharted 4 od Naughty Dog slaví čtvrté výročí. Poslední díl, v němž je hlavní hrdinou Nathan Drake, vyšel 10. 5. 2016 a zaznamenal velký úspěch. Do května minulého roku bylo prodáno 15 milionů kusů a hra má průměrné hodnocení 93 procent.

- Sledgehammer Games se příští rok masivně rozrostou, aby mohli současně pracovat na několik projektech. Momentálně studio věnující se Call of Duty hledá 100 nových zaměstnanců. V roce 2021 v něm má pracovat až 300 lidí. Bohužel nevíme, co vedle Call of Duty budou mít na práci.

- Desperados 3 po vývojové stránce hotovo. Zaměstnanci studia Minimi Games oslavují takzvaný Gold status. Taktická strategie vyjde 16. 6. na PC, PS4 a Xbox One.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: