Při hraní Mafia: Definitive Edition narazíte na celou řadu sběratelských předmětů roztroušených po Lost Heaven i na venkově. Mezi nimi najdete cigaretové kartičky slavných hrdinů série i neznámých postav.

Celkem můžete získat 22 cigaretových kartiček. Dvacet z nich představuje známé a důležité postavy série Mafie, včetně hrdinů Lost Heaven v podobě Tommyho Angela, Paulieho, Sama, Franka, Carla Falconeho a dalších. Nemůžou chybět ani postavy z Empire Bay. Mě ale zaujaly poslední dvě kartičky, které odhalují dosud neznámé postavy.

Konkrétně jde o Freda Clementeho z Havany a Louie Romea z Los Ondas. U prvního jmenovaného se dočteme, že jde o majitele závodní drány v Havaně a je hlavním dodavatelem pašovaného rumu do Spojených států.

„Mezi palmami na Kubě stojí malý drsný muž s knírem. Vypadá nepatřičně, přesto má vše pod palcem. Je to majitel nádherné havanské závodní trati Oriental Park a hlavní dodavatel pašovaného rumu do Spojených států. Fredo Clemente, bratr gangstera Alberta z Empire Bay, sice nesnáší zdejší horko a vlhkost, ale zase jej těší skutečnost, že na tomhle ostrově je nedotknutelný,“ stojí v popisku.

Louie Romeo je gangster a velké zvíře. Pomáhá mafiánským rodinám z východního pobřeží Spojených států dohlížet na aktivity na západě. Pere peníze a má pod palcem odbory.

„Doupata hazardu. Smetánka. Hollywood. Nejlepší cíle gangsterů. Před deseti lety rodiny na východním pobřeží potřebovaly dostat někoho i na západ. Od té doby tam vše řídí Louie Romeo. Má pod palcem odbory, pere špinavé peníze a vydírá šéfy studií. A to vše dělá v záři reflektorů a s herečkami po svém boku. Pokud se ti podaří prohlédnout úsměvy na červeném koberci, uvidíš strach.“

Zajímavé je, že Romeo žije v Los Ondas. Dle popisku jde o fiktivní verzi známého Los Angeles - k tomu sedí Hollywood, herečky a studia. Kartička Romea je umístěna mezi kartami z Empire Bay (Mafia 2) a New Bourdeaux (Mafia 3). To by zase mohlo naznačovat, že bychom se podívali do doby mezi druhým a třetím díle, tj. v období 1951-1968.

Připomeňme, že první Mafie se odehrává v Lost Heaven, což je fiktivní verze Chicaga, Empire Bay z Mafie 2 je New York City a neslavná Mafie 3 je zasazena do New Bordeaux - lokalita inspirovaná New Orleans.

Dodejme ještě jednu věc. Internetem se od roku 2018 šířily spekulace, že studio Hangar 13 po Mafii 3 připravovalo další díl umístěný ve světě inspirovaném Las Vegas, a to během poloviny 70. let minulého století. Vše ale nešlo podle plánu a přednost měla dostat špionážní akce Rhapsody zasazena do období studené války v Berlíně. Ovšem ani ta zatím nespatřila světlo světa. Může to být ale tajný projekt, který vývojář zmínil před časem v rozhovoru pro SegmentNext, kde naznačil čtvrtou Mafii:

Přečtěte si také: Mafia 2 v definitivní edici v listopadovém PlayStation Plus

„Doufáme, že si fanoušci Definitivní edici [první Mafie, poznámka redakce] užijí. Pokud vše půjde dobře, můžeme být schopni nasměrovat naší energii na nový díl. Vím, že pokud tato příležitost nastane, náš tým bude potěšen vývojem nové Mafie,“ prohlásil. „Mezitím pracujeme na dalším projektu, o němž vám nemůžu nic říct, ale mohu prohlásit, že jsme z něho nadšeni.“

Vypadá to, že pokud bude mít remake Mafie dobré prodeje a vydavatelská společnost 2K Games bude s výsledky spokojena, dá zelenou pro vývoj zbrusu nové Mafie.

Chtěli byste se v Mafia 4 podívat do fiktivního Los Angeles a navštívit Hollywood?

Mafia: Definitive Edition vyšla s českým dabingem pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Naše recenze: