Ve studiu Hangar 13 začalo velké propouštění v důsledku zrušení druhého projektu. Navzdory tomu mají vývojáři pracovat na nové Mafii a návratu tenisového Top Spinu.

Na konci minulého roku došlo ke zrušení hry s kódovým označením Volt, která stála 53 milionů dolarů. Dle starších pracovních inzerátů se mělo jednat o novou značku, která měla mísit sci-fi a fantasy v otevřeném světě. Nadále měl zůstat důležitým prvkem příběh a tradiční pohled z třetí osoby měl doplnit ten z první. Volt byl údajně v různých podobách ve vývoji od roku 2017.

Na začátku tohoto roku měl být zrušen také titul s pracovním názvem Mosaic. To už mělo být na společnost Take-Two moc a po rezignaci šéfa studia Hadena Blackmana, který před 7 lety firmu založil, a provozního ředitele Matthewa Urbana se začalo propouštět.

Zatím mělo odejít zhruba 50 zaměstnanců, kteří seděli v centrále studia v americkém Novatu, což je razantní řez, když celkově tady mělo být pouze 87 lidí. Vypadá to, že otěže převezme kancelář v britském Brightonu, kde tým budoval nástupce Blackmana Nick Baynes. Ten by měl vést i pobočky v Brně a Praze.

„Společnost 2K je plně odhodlána věnovat se budoucnosti studia Hangar 13, které prochází náročným, ale nakonec slibným přechodným obdobím,“ uvedl mluvčí vydavatele pro Kotaku. „V rámci probíhajících hodnocení, jejichž cílem je zajistit, aby naše zdroje odpovídaly našim cílům, jsme provedli některé změny, které vedly ke snížení počtu pracovních pozic a rozchodu s některými kolegy.“

Jason Schreier z Bloombergu tvrdí, že týmy Hangaru 13 byly v poslední době využívány jako podpůrné studio, pomáhaly například s komiksovou střílečkou Tiny Tina’s Wonderlands a má být zapojeno také do vývoje Marvel’s Midnight Suns a Kerbal Space Program 2.

To společně s velkým propouštěním nahrává zprávám o tom, že prequel Mafie je teprve v rané fázi vývoje (prý stavěn na Unreal Enginu 5 a zasazen na Sicílii). Druhým projektem ve vývoji je tenisová hra, pravděpodobně návrat série Top Spin, s přezdívkou projekt Hammer. Na něm prý pracují ve větší míře čeští vývojáři.

Doufejme, že Hangaru 13 se po reorganizaci povede lépe. Doposud početný tým vytvořit pouze neslavnou Mafii 3 a definitivní edici Mafie, tedy remake legendárního prvního dílu.