1 311 842 současně hrajících hráčů. Tak těmito čísly se můžete pochlubit korejský masivně multiplayerový RPG titul Lost Ark, který byl po mírných problémech v pátek večer celosvětově spuštěn na Steamu.

Odklad spuštění této bezplatné hry byl oznámen necelou hodinu před vydáním. Závadu se podařilo vyřešit přibližně za šest hodin, a tak mohla vyjít v Evropě i Severní Americe.

Během několika hodin po spuštění se Lost Ark dostal mezi pět nejlepších her z hlediska počtu současně hrajících hráčů na Steamu, přičemž ve stejnou dobu se do ní přihlásilo 984 111 lidí. Toto číslo také překonává rekord, který při uvedení na trh zaznamenala jiná hra vydaná společností Amazon Games, New World, která dosáhla „pouze“ 913 634 připojených hráčů. Klíčovou roli v této statistice s největší pravděpodobností sehrálo, že Lost Ark je free-to-play.

MMO podobné Diablu překonalo rekordy v počtu souběžně hrajících hráčů stanovené tituly Counter-Strike: Global Offensive (1 308 963 hráčů) a Dota 2 (1 295 114 hráčů), které pravidelně dominují žebříčku nejhranějších her na Steamu.

Není divu, že se Lost Ark potýká s problémy se servery a hráči čekají v dlouhých frontách, aby se mohli připojit. Otázkou tak je, kolik hráčů z těch 1,3 milionu Lost Ark skutečně hrálo. Uvidíme, zda Lost Ark překoná PUBG, které má zapsáno 3 257 248 hráčů.

Lost Ark původně vyšlo v roce 2019 v Jižní Koreji a má miliony aktivních hráčů v Jižní Koreji, Rusku a Japonsku. Je free-to-play a rychle se také vyšvihl na vrchol Twitche.