Společnosti Gearbox Publishing a Counterplay Games na The Game Awards představily první hru pro PlayStation 5. Jmenuje se Godfall a jde o netypickou looter-slasher akci s kontaktními boji. Titul vyjde koncem příštího roku na PlayStation 5 a PC přes Epic Games Store.

Vše se bude odehrávat z pohledu třetí osoby ve stylu akčního RPG, které je zaměřené na loot. Dostaneme se do fantasy světě na pokraji apokalypsy a pochopitelně se počítá s legendárním brněním, nebezpečnými a mocnými nepřáteli a dalšími standardními věcmi tohoto žánru. Do boje se pustí až tři hrdinové, kteří podle traileru budou ovládat magické zbraně. Hrát budete moci i sami.

Keith Lee, kreativní ředitel z Counterplay Games, prozradil, že jejich cílem je přinést inovované akční RPG, které odměňuje za útočnou hratelnost založenou na dovednostech. Chtějí přinést zajímavý vývoj postav se spoustou kořistí.

Zajímavé je, že Godfall už nějakou dobu známe. Hra je ve vývoji několik let a financována nezávislou investiční společností Kowloon Nights, jež se podílela na Shadow of the Colossus.