Logitech představil nový volant pro hráče, kteří si chtějí užívat závodní hry a simulátory v plné parádě na počítačích nebo konzolích současné a nové generace. Logitech G923 má přinést revoluční zážitek z jízdy v závodních simulátorech. Volant byl navržen s cílem dosáhnout maximálně reálného prožitku a využívá nový systém zpětné odezvy TRUEFORCE. Ten spolupracuje s fyzikálním a zvukovým herním enginem, aby hráčům zprostředkoval mimořádně věrné napodobení skutečných závodů.

Logitech G923 se bude prodávat ve dvou variantách: Pro PC, Xbox One a Xbox Series X a ve variantě pro PlayStation 4, PlayStation 5 a PC. Závodní volant bude u nás dostupný během tohoto měsíce za doporučenou maloobchodní cenu 11 049 Kč.

„Dobrý závodní volant se zpětnou odezvou může znamenat rozdíl mezi tím, zda přejedete cílovou čáru jako první nebo vyletíte z dráhy a závod vůbec nedokončíte,“ říká jezdec McLaren F1 Lando Norris. „Nový volant Logitech G923 s TRUEFORCE přináší jezdcům autentický zážitek za volantem závodního vozu a simuluje stavy, které při závodech vnímáme. Dokážu poznat, že zadní část vozu ztrácí kontakt s dráhou nebo že se začínám přetáčet, což mi dává nejlepší šanci to rychle napravit a udržet se před soupeři.“

Logitech v tiskové zprávě podrobněji popsat TRUEFORCE. Má se jednat o špičkovou proprietární technologii zpětné odezvy, která přináší revoluci v možnostech závodních her. Využití herní fyziky a zvuku v reálném čase umožňuje hráčům více než kdy předtím vnímat věci, jako řev motoru, trakci pneumatik, terén trati a zpětnou odezvu volantu. Technologie TRUEFORCE komunikuje přímo s herními enginy a zpracovává data až 4000x za sekundu, aby zvýšila autenticitu herního prostředí a všech detailů podporovaných her.

„Během posledních několika let jsme spolupracovali s hráči na závodních simulátorech i profesionálními jezdci skutečných závodních vozů a podařilo se nám vytvořit plnohodnotný realistický zážitek z jízdy, jaký tu ještě nebyl,“ vysvětluje Ujesh Desai, generální ředitel společnosti Logitech G. „S TRUEFORCE jste opravdu schopni cítit dráhu i všechny charakteristické stavy závodního auta. Ohromně umocňuje zážitek ze hry a každý, koho jsme to nechali vyzkoušet, odcházel vždy s úsměvem na tváři!“ 

Logitech G923, navržený pro moderní závodní simulátory, se může pochlubit kartáčovaným kovovým volantem s koženým potahem pro maximální pohodlí hráče a propracovanými nablýskanými pedály. Má také řadu nových nebo vylepšených funkcí.

Programovatelné ovládání dvojité spojky – umožňuje závodníkům vybočit snadněji a rychleji z dráhy pomocí programovatelné dvojité spojky, která podporuje maximální trakci s minimem kouře ze spálených pneumatik.

Vestavěný indikátor otáček – barevné LED indikátory ukazují rozsah otáček motoru a upozorňují závodníka, když zasáhne do červeného pásma.

Ovládací prvky na volantu – do volantu jsou zabudované ovládací prvky her pro Xbox, nabízející dokonalou kontrolu na dosah prstu.

Progresivní brzdové pedály – nový brzdový pedál s progresivní pružinou pro citlivější odezvu, reálnější zážitek a lepší ovládání.

24polohový otočný volič – vestavěný otočný volič umožňuje seřídit trakci, točivý moment, automatické řízení stability, brzdnou sílu a další parametry.