Společnost Zynga dnes oznámila novou mobilní hru ze světa Herryho Pottera, Harry Potter: Puzzles & Spells, na níž pracuje ve spolupráci s Portkey Games a Warner Brothers Interactive Entertainment.

Hra od tvůrců Merge Dragons!, Words With Friends a FarmVille by měla nabídnout staré známé prostředí, příběh, postavy, momenty z filmů a bude silně zaměřená na logické hádanky. Říkal někdo Candy Crush?

V Harry Potter: Puzzles & Spells se neujmete žádné z hlavních knižních ani filmových postav. Budete si muset vytvořit svou vlastní postavu a vydat se objevovat nová kouzla, lektvary a mnoho dalšího. V hádankách by se potom měly objevovat například čokoládové žáby nebo jiné zajímavé předměty. XP body nutné pro vylepšování vaší postavy získáte právě plněním hádanek nebo denních výzev.

Budete také moct svou postavu upravovat díky různým kosmetickým doplňkům a účastnit se kooperativních aktivit.

Hra míří na iOS, Android, Amazon Kindle a Facebook. V současné době je dostupná pouze na Filipínách. Do dalších koutů světa by se tak mohla rozšířit v nadcházejících týdnech a měsících. Jisté je, že bude zdarma a obsáhne volitelné mikrotransakce.