RGG Studio zaměstnává nejen remake samurajské akce Like a Dragon: Ishin, který byl v noci oznámen na State of Play a později potvrzen na únor pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC, ale také úplně nová Yakuza.

Remake poběží na Unreal Enginu 4 a pochlubí se novými texturami a spoustou grafických detailů. Láká na příběh odehrávající se v 60. letech 19. století ve městě Kjóto, kde boj hrdého samuraje za spravedlnost navždy změní osud Japonska.

„Vytáhněte čepel a připojte se k revoluci v tomto žhavém historickém dobrodružství,“ láká tisková zpráva.

Remake si jistě nenechá ujít spousta hráčů, když vezmeme v úvahu, že původní hra z roku 2014 se z Japonska k nám vůbec nedostala.

Během RGG Summitu byla oznámena osmá Yakuza. Jmenuje se Like a Dragon 8 (dle americké Segy bude tento název i na Západě) a vyjde až v roce 2024 na konzole PlayStation a Xbox současné a minulé generace a PC.

V traileru vidíme návrat známého Ichibana Kasuga a nejspíš se objeví i samotný Kiryu Kazuma, i když starší a s novým, prošedivělým účesem. Tato jeho vizáž překvapila nejednoho sledujícího prezentace.

Přítomnost obou postav naznačili sami vývojáři, když prozradili, že nás dobrodružstvím povedou dvě postavy. Jak bylo dříve avizováno, Yakuza 8 se drží tahových soubojů, které zavedl díl Yakuza: Like a Dragon v roce 2020.

Kiryu se objeví v ještě jedné hře, ve spin-offu Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, jenž by měl dorazit v roce 2023. Ten propojí děj Yakuzy 6 a 8 v akční adventuře, jež je zhruba o polovinu menší než hlavní díly.

Vypadá to, že se Sega chce zavděčit všem. Stále se budete moci poflakovat po městě a plnit vedlejší úkoly. Samotný příběh bude kanonický.