Pokud jde o značku Life is Strange, v poslední době na sebe logicky strhává nejvíc pozornosti Life is Strange: True Colors, povedený nový přírůstek do série, který má na svědomí Deck Nine. Nezapomínejme ale na to, že společnost Square Enix chystá také projekt Life is Strange: Remastered Collection, který sestává z remasteru prvního dílu a prequelu s podtitulem Before the Storm.

Před několika měsíci došlo k odkladu remasterů z 30. září/steptembra 2021 na začátek roku 2022. A nyní máme díky tiskové zprávě Square Enix k dispozici konkrétní a snad už finální datum vydání - 1. února/februára 2022. Ten den kolekce vyjde ve verzi pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a Stadii. PC verze bude k dostání přes Steam.

Life is Strange: Remastered Collection slibuje kompletní obsah obou her, které odstartovaly celou sérii, vylepšený vzhled postav a prostředí, úpravy herního enginu a osvětlení, nové animace vytvořené s použitím motion capture a veškerý obsah Deluxe edice Before the Storm. Ten zahrnuje bonusovou epizodu Farewell, režim Mixtape a dodatečné oblečení pro Chloe. Ti, kteří si remaster předobjednají, ještě získají zdarma oblek Zombie Crypt pro Chloe, který by měl být po vydání k dostání jako placené DLC.

Původní termín vydání Life is Strange: Remastered Collection, tedy 30. 9., však série stále hodlá obsadit, a to vydáním bonusové epizody Wavelengths pro Life is Strange: True Colors. V ní si zahrajeme za Steph Gingrich ještě před událostmi základní hry. Epizodu Wavelengths si budou moci zahrát majitelé Deluxe nebo Ultimated edice True Colors, ostatní zájemci si budou moci kdykoliv zakoupit upgrade na jednu z těchto dvou edic.