V průběhu posledních několika let se vždy provalil název a zasazení nového Call of Duty ještě před oficiálním ohlášením. Ani letos tomu není jinak a stejně jako v letech minulých, tak i tentokrát únik informací potvrdil magazín Eurogamer. Nové Call of Duty nás tak zavede zpět do druhé světové války, kam jsme se naposledy s touto sérii podívali v roce 2017, a zatím nese název Call of Duty WW2: Vanguard.

Vedoucím studiem je tentokrát tým Sledgehammer Games. Ten v roce 2017 ve spolupráci s Raven Software vytvořil Call of Duty: WW2. Zasazení do období druhé světové války by tak nikoho nemělo překvapit.

Podle prvotního úniku informací jsme se měli podívat do alternativní minulosti, kdy druhá světová neskončila v roce 1945, ale protáhla se až do 5O. let. Tahle informace ale dle všeho není pravdivá a magazín Eurogamer tvrdí, že se dočkáme klasického zasazení do období druhé světové války, tak jak ho známe z hodin dějepisu.

Sice máme potvrzený název a zasazení, otázkou ale zůstává, zda bude nový díl populární střílečky nějakým způsobem spolupracovat s battle royale módem Warzone. Loňský díl byl do Warzone zapojen a i když to s sebou přineslo nějaké ty problémy, jednalo se o krok, který jednoznačně pomohl s prodejem Call of Duty Black Ops: Cold War od studia Treyarch.

Přečtěte si také: Call of Duty: Warzone a Modern Warfare má vylepšené textury

Dočkáme se tedy změny mapy pro Warzone, aby odpovídala druhé světové válce? To prozatím nevíme. Ovšem mohlo by tomu tak být, jelikož zombie událost, zrovna probíhající ve Warzone, se blíží ke svému epickému finále, které by mělo skončit upravením mapy do osmdesátkového vizuálu.

Activision se k úniku informací zatím nijak nevyjádřil, ale už potvrdil, že se koncem letošního roku dočkáme nového Call of Duty. Navíc se nedávno ke Call of Duty a Warzone vyjádřil finanční ředitel Activisionu Dennis Durkin, který řekl:

„Budeme těžit z celoročního vylepšování Warzone na náš prémiový obsah a přírůstkových investic hráčů do hry a máme zásadní příležitost pokračovat v přecházení komunity na Black Ops Cold War, stejně jako na další silné prémiové vydání plánované na čtvrtý kvartál 2021.“