Insider Tom Henderson a novinář Jason Schreier se shodují, že letošní Call of Duty bude nakonec plnohodnotným dílem, ale nebude od studia Treyarch. Původní plán byl vydat letos CoD od autorů Black Ops, na začátku roku 2022 však Activision projekt odložil na rok 2024 a podle Schreiera se rozhodl místo toho vyplnit díru novým obsahem Modern Warfare od Sledgehammer Games. O něco později bylo rozhodnuto, že to bude samostatná hra.

Jisté je, že letošní Call of Duty bude silně spojeno s Modern Warfare. Kromě singleplayerové kampaně má přinést také přepracované multiplayerové mapy. Zatím není jistý, zda půjde o měkký restart Modern Warfare 3, tedy pokračování úspěšného loňského Modern Warfare 2. Osobně bych třetí díl očekával za několik let od Infinity Ward.

Analytik NPD Mat Piscatella je toho názoru, že pokud by Activision letos nevydal nové Call of Duty, mohlo by to mít zásadní a trvalý negativní dopad na videoherní průmysl. To asi s ohledem na to, že každý díl se velmi dobře prodává a často je nejprodávanější hrou roku.

Henderson nově informuje o dvou týdnech bety a předběžném přístupu do kampaně. Vše nasvědčuje tomu, že Activision nechce nic podcenit a hodlá tuhle hru řádně propagovat, stejně jako předešlé díly.

Pokud má Henderson správné informace, tak by to mělo být takto:

  • První beta víkend (PS4 a PS5) - 6. až 10. 10. 2023
  • Druhý beta víkend (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a PC - 12. až 16. 10. 2023
  • Předběžný přístup ke kampani (PS4 a PS5) - 2. 11. 2023
  • Vydání hry na všech platformách - 10. 11. 2023

Henderson nedokázal zjistit, kdy bude Call of Duty odhaleno. V jiných zprávách se zmiňoval květen.