Ani v nejnovější finanční zprávě nedošlo ke změně. Activision Blizzard nadále označuje letošní Call of Duty za plnohodnotné prémiové roční vydání, a to navzdory četným spekulacím, které naznačovaly roční pauzu od velkého dílu.

Jason Schreier z Bloombergu už dlouho tvrdí, že nové Call of Duty v roce 2023 nevyjde, ale Activision ujišťuje investory o opaku. Schreier se od svých zdrojů dozvěděl, že letošní CoD má být rozšířením příběhu Modern Warfare 2 z loňska. To mají doplnit nové mapy a herní režimy pro více hráčů. Původně se počítalo s vydáním nového dílu od studia Treyarch, které stojí za Black Ops. Tam ale došlo k problémům.

Čerstvé prohlášení od Activisionu doplnil Schreier informací, že půjde o druhý ročník Modern Warfare 2, který má na starost Sledgehammer Games. Ten kdysi pomohl dokončit Modern Warfare 3 (2011), potom vytvořil Advanced Warfare a WWII, pomáhal s restartem Modern Warfare (2019) a s Black Ops Cold War a vytvořil neúspěšný Vanguard.

Zajímavé ale je označení prémiového vydání. Takto společnost označuje tituly za plnou cenu, takže je dost pravděpodobné, že se Activision bude snažit nový obsah pro kampaň a multiplayer prodat za cenu normálního CoD.

„V rámci celé série Call of Duty naše týmy pracují na tom, aby umocnily úspěch čtvrtého čtvrtletí, přičemž plány na rok 2023 zahrnují ještě poutavější live service napříč platformami a další plnohodnotný roční prémiový titul v blockbusterové sérii,“ dodal Activision před investory.

Pravda se prý ukáže v květnu, kdy hodlá Activision vše odhalit.

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2 OBROVSKÝM HITEM

Mezitím firma na konci roku 2022 zažila fenomenální období a v posledních třech měsících loňského roku zaznamenala 60% nárůst příjmů, zejména díky tomu, že se Call of Duty: Modern Warfare 2 stalo obrovským hitem.

Modern Warfare 2 překonalo rekordy série a dosáhlo nejlepších výsledků za první tři měsíce ze všech Call of Duty, a to jak v prodejích, tak i v tržbách. Activision díky tomu má tržby 2,33 miliardy dolarů (o rok dříve 2,16 miliardy).

Z tohoto pohledu dává tedy smysl ještě „podojit“ Modern Warfare 2. Studio Infinity Ward kvůli této hře výrazně vylepšilo engine a na této práci může Sledgehammer Games stavět rozšíření příběhu.

Vzrostly ale také příjmy Blizzardu, oproti předchozímu roku o 90 % a série Warcraft, Overwatch a Diablo vydělaly každá více než 100 milionů dolarů. Overwatch 2 je zase označován za měřítko počtu odehraných hodin, hráčů a příjmů.