Akční série Gears of War má údajně dostat remastery ve stylu Halo: The Master Chief Collection. Podle známého leakera Nicka Bakera je kolekce v plánu na letošní rok.

Už v minulém roce se objevily informace, že Microsoft má v plánu po vzoru Halo: The Master Chief Collection remasterovat jinou svou sérii. V té době se také spekulovalo nad Gears of War.

Jeden remaster už Gears of War má, konkrétně v roce 2015 vyšla Gears of War: Ultimate Edition, která přinesla vylepšený první díl. Studio The Coalition vylepšilo grafiku, textury i zvuky.

Studio The Coalition, které má sérii Gears na starost, dříve informovalo, že přechází na Unreal Engine 5, aby mohlo pracovat na několika nových projektech. Jedním z nich má být úplně nový díl Gears. Jeho vývoj ale bude trvat déle, zatímco remastery nevyžadují tolik práce a mohly by zaplnit poněkud prázdnější letošní rok, když od Bethesdy letos nebude Starfield ani Redfall.

Gears of War poprvé vyšlo 7. 11. 2006 na Xbox 360. O dva roky následovalo pokračování. Třetí díl se o slovo přihlásil v roce 2011 a v roce 2013 jsme si zahráli spin-off Gears of War: Judgment od People Can Fly. Čtvrtý díl se datuje na rok 2016 a Gears 5 potom na 2019.