Se hrou LEGO Star Wars: The Skywalker Saga to mají fanoušci slavné stavebnice a předaleké galaxie těžké. Hru jsme naposledy viděli v akci před rokem na výstavě Gamescom, kdy jsme se dočkali parádního gameplay traileru. Letos jsme tu však měli pouze letmé informace o postavách a hlavně nepříjemné oznámení odkladu z jara 2021 na dosud nespecifikovaný termín. Původně přitom hra měla vyjít již loni na podzim.

Zkrátka a dobře, komunikace tvůrců ze studia TT Games a vydavatele Warner Bros. Interactive za poslední rok mírně řečeno vázla, a tak v řadách fanoušků narůstaly pocity znepokojení a nejistoty. Kdy hra vyjde? Proč vývoj trvá tak dlouho? Nedojde náhodou k úplnému zrušení celého projektu? Tyto a další otázky bylo možné vídat v diskuzích, ve videích na YouTube i na dalších místech poměrně často.

Hráčům v nedávných měsících nezbylo než se upínat k sociálním sítím jednotlivých vývojářů z TT Games, kteří tu a tam naznačili, že vývoj navzdory neexistující oficiální komunikaci pokračuje a že se LEGO Star Wars: The Skywalker Saga opravdu nedočká zrušení. To nám nyní definitivně potvrdil moderátor Geoff Keighley, který na Twitteru oznámil, že nový pohled na hru uvidíme během zahájení letošního Gamescomu. K němu dojde již tuto středu, 25. 8. 2021, od 20:00 našeho času.

Prozatím se můžeme podívat na nový screenshot, na němž je Rey na planetě Ahch-To během filmu Star Wars: Poslední z Jediů, a čekat na středu. Snad se ten den dozvíme také finální datum vydání hry. Mnozí fanoušci doufají, že tvůrci stihnou konec letošního roku, s ohledem na zjevně dlouhý a problematický vývoj ale samozřejmě není vyloučeno vydání až během roku 2022.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vyjde ve verzích pro PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a Switch.