Je to sotva několik dnů, co jsme psali o utrpení, které museli fanoušci LEGO Star Wars přestát kvůli několikaměsíční nečinnosti a tichosti tvůrců očekávané hry LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, stejně jako kvůli několika odkladům. Dnes však tohle utrpení skončilo, jelikož jsme se v rámci zahájení Gamescomu a akce Opening Night Live po roce dočkali nového traileru. V první řadě jsme se ale dozvěděli, že hra dorazí na jaře příštího roku.

Přečtěte si také: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga přeci jen žije

Obavy, že si letos filmovou ságu Skywalkerů v kostičkované podobě nezahrajeme, se tedy naplnily. Nový trailer však naznačuje, že bychom za všechno to čekání mohli být odměněni velkým množstvím obsahu. Vidět totiž můžeme mnoho klíčových okamžiků a míst ze všech devíti filmů Star Wars, které příběh rodu Skywalkerů vyprávějí. Souboj Obi-Wana s Anakinem na Mustafaru, výcvik Rey na planetě Ahch-To, duel Yody a Dartha Sidiouse v republikovém senátu... fanoušci si zkrátka přijdou na své. I ti, kteří chtějí v chlupaté kůži Ewoků likvidovat imperiální stormtroopery, hledat větší ryby ve vodách na Naboo a poslouchat ten lahodný zvuk seismických náloží v poli asteroidů nad Geonosis.

Trailer ukazuje také pořádnou nálož typického humoru a jedno z největších lákadel hry, a to možnost navštěvovat dle uvážení celou řadu planet. Hoth, Jakku, Kashyyyk, Tatooine, Ajan Kloss, soudě dle záběrů stačí vytáhnout z kapsy mapu galaxie a vybírat. Zajímavé přitom je, že pohled na mapu, který nabízí trailer, obsahuje i několik dosud neobjevených planet a dokonce celý sektor, jenž vypadá vyloženě nepřístupně. I když tedy vývojáři ze studia TT Games slibují, že bude možné začít kdekoliv a v jakémkoliv filmu, nějaký postup galaxií související s odemykáním nových míst nás zjevně přesto čeká.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vyjde na jaře roku 2022 ve verzích pro PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a Switch.