Dnes je 4. 5., tedy May the 4th alias oficiální Star Wars den, a zároveň během dnešního dne vychází poslední ze sedmi DLC s postavami, které mohou rozšířit LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Při této příležitosti jsme se tedy dočkali nového traileru, který na všech sedm přídavků láká.

Už v den vydání hry, tedy 5. dubna/apríla, si mohl každý zájemce koupit přídavky The Mandalorian Season 1 Pack a Solo: A Star Wars StoryCharacter Pack. Před dvěma týdny, konkrétně 19. 4., došlo na rozšíření Rogue One: A Star Wars Story Character Pack a dnes přichází na řadu The Mandalorian Season 2 Pack a The Bad Batch Character Pack.

Pak tu máme ještě DLC Trooper Character Pack a Classic Character Pack. První z nich bylo k dispozici zdarma všem, kteří si LEGO Star Wars: The Skywalker Saga předobjednali, přičemž ostatní si jej mohou koupit ode dneška. Classic Character Pack byl zprvu také bonusem za předobjednávku, i když jen u vybraných prodejců, a oficiálně vyšel společně s přídavkem věnovaným postavám z filmu Rogue One: Star Wars Story. Samozřejmě pak platí, že přístup ke všem sedmi DLC zajišťuje season pass nazvaný jednoduše Character Collection, který je také součástí Deluxe edice hry.

I když jde z takového množství placených přídavků hlava kolem, nemluvě o kontroverzi spojené s faktem, že velká část z nich byla hotová už v době vydání základní hry, mnozí fanoušci volají po dalším nášupu. Na rozdíl od LEGO Star Wars: The Force Awakens z roku 2016 totiž dosud nedošlo na žádný balíček dalších úrovní. V tuto chvíli se však zdá, že se možná tentokrát žádných Level Packů nedočkáme. Dosud o nich nepadlo ani slovo, přičemž přídavky s postavami jasně naznačují, jak rádi ve Warner Bros. Games a TT Games ždímají hráče a zákazníky. Kdyby byly dodatečné úrovně v přípravě, s největší pravděpodobností už bychom o nich věděli.