Mohlo se to zdát jako nekonečné čekání, srovnatelné snad jen s čekáním na to, až se z Rose v sequelové filmové Star Wars trilogii konečně stane alespoň trochu zajímavá postava, ale nyní je utrpení fanoušků konečně u konce. Tvůrci LEGO Star Wars: The Skywalker Saga ze studia TT Games oznámili, že je hra Gold. Jinými slovy je hotová a nyní může začít finální certifikace na konzole, výroba fyzických edic nebo vývoj Day One patche, který snad opraví chyby a nedostatky, které již tvůrci nestihli odstranit během samotného vývoje.

Hra byla přitom odhalena už na výstavě E3 v létě v roku 2019 s tím, že vyjde během roku 2020. Poté ale následovalo dlouhé období relativního ticha, následované hned několika odklady. Teď by ale k žádným dalším odkladům opravdu dojít nemělo, a tak si budeme moci kostičkovanou ságu Skywalkerů zahrát už za několik týdnů.

Vývojáři také upřesnili, jak to bude s dodatečným obsahem těsně po vydání. Každý, kdo si LEGO Star Wars: The Skywalker Saga předobjedná digitálně na jakékoliv platformě, získá už v den vydání hry přístup k balíčku Trooper Character Pack, jenž nabídne imperiálního Death Troopera a Shore Troopera z filmu Rogue One: Star Wars Story, Incinerator Stormtroopera z první sezóny seriálového Mandaloriana a také Range Troopera a Mimban Stormtroopera z filmu Solo: Star Wars Story.

Balíček Trooper Character Pack bude možné zakoupit samostatně měsíc po vydání hry a v této době k němu budou mít přístup také ti, kteří si zakoupí Season Pass nazvaný jednoduše Character Collection. Ten zahrne ještě přístup k přídavkům The Mandalorian Pack 1, The Mandalorian Pack 2, Rogue One: A Star Wars Story, Solo: A Star Wars Story, The Bad Batch a Classic Characters, které taktéž rozšíří hru o další postavy.

S dostupností postavy Classic Obi-Wan Kenobi, tedy adaptace klasické figurky starého Obi-Wana se žlutou kůží, kterou bylo možné najít už v prvních Star Wars sadách stavebnice LEGO, které se objevily na trhu na konci 90. let, to nakonec bude jinak. Přístup k této postavě budou mít všichni, kteří si libovolnou edici LEGO Star Wars: The Skywalker Saga koupí digitálně, a to bez ohledu na to, jestli ke koupi dojde před vydáním hry nebo až po něm. Nejde tedy o bonus za předobjednávku.

Zajímavé přitom je, že klasického Obi-Wana Kenobiho nebude možné koupit zvlášť. Kompenzací pro příznivce fyzických edic, které budou k dispozici jen na konzolích, má pak být skutečnost, že Deluxe edice v krabicové verzi nabídne exkluzivní fyzickou minifigurku Luka Skywalkera s modrým mlékem. Jak už jsme ale nedávno zmiňovali, s tou exkluzivitou to zase není tak horké, protože je to už několik týdnů, co balíčky s figurkou začaly samostatně kolovat po světě, byť za mnohdy nesmyslnou cenu.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.