Fanoušci Star Wars a příznivci stavebnice LEGO se konečně dočkali. Konečně máme po několika odkladech k dispozici konkrétní a snad už opravdu finální datum vydání roky vyhlížené hry LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Ságu Skywalkerů, která se rozprostírá přes devět filmových epizod, budeme moci zažít v kostičkované podobě od 5. dubna/apríla 2022.

Datum vydání doprovází nový gameplay trailer, který představuje dosud nejrozsáhlejší ukázku ze hry. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nejen prostřednictvím tohoto traileru láká na možnost zažít mnohé události známé z filmů, cestovat hyperprostorem a navštívit přes 20 planet. Těšit se můžeme i na různé novinky v oblasti hratelnosti, například řetězení útoků nejen při soubojích se světelnými meči, protiúdery, krycí systém, přepracované mechaniky střelby z blasterů nebo nový styl vesmírných bitev.

Jednotlivé úrovně navíc mohou nabídnout volbu mezi tichým a pěkně hlasitým postupem a chybět nebudou ani nové možnosti použití Síly, včetně ovlivnění mysli druhých. To všechno si budeme moci vyzkoušet při hraní za více než 300 postav. Každý si přitom může zvolit, se kterou filmovou trilogií začne, takže nemusíte nutně hrou postupovat chronologicky, tedy od první do deváté epizody. Stejně tak nemusíte plnit jen hlavní mise. Kdykoliv se lze vydat na průzkum jednotlivých planet nebo se pustit do vedlejších úkolů.

Jelikož se jedná o LEGO Star Wars hru, nesmí chybět řádná porce humoru a odkazů, které nejspíš pochopí jen fanoušci Star Wars nebo stavebnice LEGO. Samozřejmě bude k dispozici i víc než dost skrytých míst a předmětů, které tentokrát mohou pomoci v rámci novinky ve formě vylepšování schopností postav v několika kategoriích. Lovci odměn tak budou moci zásluhou příslušného vylepšení házet granáty, které ochromí nepřátele, zatímco v kategorii darebáků, mezi něž patří například Han Solo, bude možné odemknout schopnost zvýrazňující obzvlášť užitečné cíle v herním prostředí. A pak je tu chudák C-3PO, který se bude moci rozpůlit a prolézt úzkými šachtami.

Na závěr tu máme ještě pár dobrých zpráv pro veterány série. Vrátí se také volný režim, v němž bude možné procházet jednotlivé úrovně v roli libovolných postav, mezi něž může patřit třeba Jabba Hutt, Babu Frik nebo nepostradatelný Gonk droid. Tvůrci pak nezapomněli ani na cheaty, které nabídnou mimo jiné volbu, po níž mnozí fanoušci touží už od odhalení hry - vypnutí dabingu, aby mohli všichni nesrozumitelně mumlat jako za starých časů her LEGO Star Wars: The Video Game, The Original Trilogy, The Complete Saga a The Clone Wars.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.