Jak se zdá, společnosti Lucasfilm a The LEGO Group si oblíbily Apple Arcade. Není to tak dávno, co se v nabídce této služby založené na předplatném objevil projekt LEGO Star Wars Battles, který byl původně ve vývoji pro iOS a Android, aby následně došlo k zastavení vývoje a jeho obnově kvůli oživení hry právě pro Apple Arcade. A nyní jej hodlá doplnit titul, který už není něčím, o co na běžném mobilním trhu nebyl dostatečný zájem.

LEGO Star Wars: Castaways od společnosti Gameloft slibuje první online sociální LEGO Star Wars hru. V této akční adventuře si může každý hráč ze stovek dílků poskládat a následně vizuálně upravovat vlastní minifigurku, s níž lze navštívit dosud neznámou, dlouho opuštěnou planetu a interagovat s dalšími obyvateli herního světa. Není problém zahájit závody ve stíhačkách z řady Microfighters, které jsou již několik let běžně k dostání ve formě stavebnice LEGO, uspořádat taneční párty nebo absolvovat simulace klíčových okamžiků ze ságy Star Wars.

Tyto simulace, umožňující návštěvu ikonických lokací a boj s nepřáteli, byly vytvořeny za pomoci technologií prastaré civilizace, která je stejně záhadná jako planeta, na níž se LEGO Star Wars: Castaways odehrává. Tvůrci lákají také na možnost odhalit klíč k řešení záhadné hrozby, jež ohrožuje život na planetě, nebo na komunikaci s přáteli s využitím LEGO emotikonů a speciálního sociálního centra.

Nevíme jak vám, ale nám všechny ty řeči o záhadné, dlouho opuštěné planetě a dávné civilizaci, stejně jako screenshoty, na nichž vidíme převážně tropické prostředí, připomínají rasu Rakata a události na planetě Lehon (v rámci aktuálního Star Wars kánonu nese název Rakata Prime) v závěru legendárního RPG Star Wars: Knights of the Old Republic. Ale zaprvé, tvůrci hovoří o nové planetě, zatímco Lehon/Rakata Prime známe již od roku 2003, a zadruhé si úplně neumíme představit, proč by měli vývojáři potřebu využívat prvky Knights of the Old Republic zrovna v mobilní LEGO Star Wars hře určené především dětem.

Odpověď na otázku, zda se skutečně může jednat o Lehon, snad dostaneme po vydání LEGO Star Wars: Castaways, na které dojde 19. 11. 2021. Pro úplnost připomínáme, že měsíční poplatek za přístup ke knihovně Apple Arcade přes iPhone, iPad, Mac nebo Apple TV je 139 Kč.