Fandové Nintenda se už brzy dočkají kostičkové verze legendárního Nintendo Entertainment System, neboli zkráceně NES. Společnost LEGO totiž před oznámila, že se můžeme těšit právě na tuto konzoli, která k nám dorazí v podobě tzv. NES setu. Ten bude samozřejmě tvořit samotná NES, ale i ovladač s kabelem, cartridge se hrou Super Mario a zmenšenina televize. To vše složeno celkem z neuvěřitelných 2646 kostek.

Přečtěte si také: Tvůrce LEGO her čeká vzrušující budoucnost

LEGO NES by mělo být počínaje 1. 8. tohoto roku dostupné výhradně v kamenných prodejnách LEGA a na stránce Lego.com. Ostatní prodejci si bohužel budou muset počkat až na příští rok.

Nejedná se ale o jen tak ledajakou stavebnici. Do kostičkové NES totiž opravdu můžete vložit vámi sestavenou cartridge. To ale není všechno. Zdaleka nejzajímavější je televize, do které můžete vložit pás, který upomíná na scény ze hry Super Mario Bros. Když pak otáčíte kličkou umístěnou po straně, postavička Maria se skutečně hýbá a celý level najednou působí jako živý.

Ve stejný čas, tedy 1. 8., LEGO uvádí i řadu inspirovanou sérií Super Mario. Zvláštností této sady jsou speciální figurky Maria, které reagují na specifické kostky stejně jako ve hře. Proto je figurka vybavena malým repráčkem a obrazovkou.

Pokud byste si tedy chtěli svůj NES set zpestřit, nabízí se možnost jej obohatit právě touto figurkou. Stačí jen Maria posadit na televizi.

Levná záležitost to ale opravdu není. Na oficiálních stránkách Lega je totiž cena LEGO NES stanovena na 300 dolarů, tedy nějakých 7000 korun. A pokud byste k tomuto setu chtěli i Super Mario Starter Course s interaktivní figurkou, připravte si dalších 60 dolarů.