Tak tohle je příjemné překvapení. Z úniků a neoficiálních informací to vypadalo, že LEGO 2K Drive budou motokárové závody ve stylu úspěšné série Mario Kart od Nintenda. Nakonec se ukázalo, že půjde o závodní hru zasazenou do otevřeného světa pro jednoho i více hráčů. Vydavatel ji dokonce popisuje jako „AAA driving adventure game“.

Hra vám umožní postavit si jakékoliv vozidlo s více než tisícovky unikátních kostiček, případně bude možné si vybrat hotové stroje z LEGO City, Creator, Speed Champions a dalších. Potvrzen je mj. McLaren Solus GT a F1 LM. Závodit se ale bude nejen v silničních automobilech, ale také v off-road speciálech a člunech.

Těšit se máte na rozsáhlý otevřený svět s různými biomy, kde si vychutnáte všelijaké závody, minihry, výzvy, věci k ničení a budete sbírat sběratelské předměty. Vše má spojit jakýsi příběh. Multiplayer bude kompetitivní pro šest hráčů a počítá se i s robustní kooperací a rozdělenou obrazovkou pro dva hráče.

LEGO 2K Drive připravuje studio Visual Concepts pod společností 2K Games jako vysokorozpočtový titul (AAA). Studio je podepsáno za sériemi NBA 2K a WWE 2K. Dle dřívějších domněnek má 2K licenci na více LEGO her a dočkat bychom se měli mimo jiné fotbalu. To zatím potvrzeno nebylo. Navíc měl prý dorazit už loni v rámci Mistrovství světa v Kataru.

LEGO 2K Drive vyjde už 19. 5. letošního roku na PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC (Steam a Epic Games Store). Na výběr budou tři edice:

  • Standardní edice se hrou za 70 dolarů/eur pro současnou generaci konzolí a 60 dolarů pro ostatní platformy.
  • Awesome Edition za 100 dolarů/eur s novým vozidel, in-game minifigurkou a Year 1 Drive Passem.
  • Awesome Rivals Edition za 120 dolarů/eur obsahuje více vozidel a více in-game minifigurek a Year 1 Drive Pass.

Year 1 Drive Pass do hry postupně přidá čtyři jednotlivé sezóny nového obsahu. V každé mají být nové biomy, vozidla a témata.

Za předobjednávku jakékoliv edice máte ještě získat Aquadirt Racer Pack, jenž obsahuje nové silniční auto, terénní auto a závodní člun.