Ubisoft si pro nás přichystal jedno velmi příjemné překvapení. Po deseti letech se totiž hráči dočkají návratu legendárního Prince z Persie.

Přečtěte si také: Watch Dogs Legion představuje variabilitu postav, zbraní a schopností

Nečekejte však nový díl - vracíme se tam, kde slavná značka nabrala největšího úspěchu. Na milovaných Píscích času (anglicky The Sands of Time) se však nesmazatelně podepsal zub času, a proto se Ubisoft rozhodl, že nám hru přinese ve zcela novém, modernizovaném kabátku. Prince of Persia: The Sands of Time Remake tak představuje zbrusu nové dobrodružství, které ale respektuje ducha originálu. Navzdory použití mnohem modernějších technologií, jako je například motion capture nebo engine Anvil, to v jádru stále bude ten starý dobrý Princ, kterého si mnoho z nás pamatuje.

Můžeme se těšit na původní příběh a povědomé animace boje či šplhání. Během hraní také samozřejmě využijeme schopnost hrátek s časem, kterou nám propůjčí tzv. dýka času. Ostatně - důkazem lásky vývojářů k původní hře je i návrat herce Yuriho Lowenthala, který právě princi propůjčil svůj hlas.

Vývojáři nezapomínají ani na skalní Princovy příznivce. Kromě remaku si také budete moci zahrát i fenomén, který dal této postavě vzniknout. K dispozici vám totiž bude prapůvodní Prince of Persia z roku 1989 ve verzi pro Mac pocházející z roku 1992. Tento titul lze zpřístupnit a následně hrát přímo v Sands of Time Remake. Podle všeho na nás ale čekají i další překvapení podobného rázu.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake bychom se měli dočkat už začátkem příštího roku, konkrétně 21. ledna/januára, kdy přepracované Písky času dorazí na PS4, Xbox One a PC. Cena je stanovena na příjemných 40 euro.

Za předobjednávku navíc získáte bonusy, které upomínají na původní hru. V setu Back to the Origins na vás čeká sada klasických zbraní, původní Princův oděv a speciální filtr, který remake přiblíží grafickému vzhledu originálu.