Patříte-li k fanouškům legendární série Doom, určitě víte, co BFG znamená. Big Fucking Gun je jednou z nejtypičtějších zbraní pro tuto akční šílenost, kdy pouze jedno vystřelení jednoduše zneškodní cokoli, co vám přijde pod nohy. A před hlaveň. Zároveň jste ale určitě i zaznamenali, že tenhle ničící stroj bude součástí i nadcházejícího Rage 2. Přeci jenom, to je zbraň, která do toho barevného bláznivého prostředí přesně pasuje. Nicméně je tu jedno ALE.

Bethesda totiž potvrdila, že Big Fucking Gun bude zpočátku exkluzivním obsahem, ke kterému se dostanete pouze pořízením jedné ze speciálních edicí. Žádný hráč, který bude vlastnit klasickou verzi hry, tuto zbraň ve hře nenalezne. A to se hráčům moc samozřejmě nelíbí. Jen pár minut po oznámení se hráči dožadovali vysvětlení, přičemž jediné, čeho se dočkali, bylo vyjádření komunitního manažera Bethesdy na Redditu: „Chtěl bych urovnat jakákoli nedorozumění ohledně BFG; zpočátku bude zbraň dostupná jako prémiový obsah v Deluxe a Collector edici.“ 

Zdá se, že Bethesda tudíž plánuje BFG zpřístupnit pro všechny, ovšem kdy to bude, nikde nezaznělo a pravděpodobně se jedná o jeden z tahů, jak hráče nalákat a zvýšit tak prodej těchto speciálních edicí. Původně měla být zbraň totiž přístupná naprosto všem. O tom, co Bethesdu přinutilo změnit názor, tak můžeme pouze debatovat. 

Na jednu stranu to můžeme skutečně považovat za nesmyslný krok, kterým zklamali své nadšené fanoušky. Na stranu druhou se doopravdy jedná o nadstandardní obsah, který se sérií Rage nemá tolik společného a zbraň můžeme vnímat pouze jako hezkou připomínku milované série Doom. Co myslíte? Vnímáte tah Bethesdy jako podpásovku nebo vám to připadá naprosto v pořádku?