Britské studio Creative Assembly se pochlubilo novým trailerem na Total War: Warhammer 3. Video nás zve do světa Kislevu, země smrtících ledových čarodějnic, monstrózní medvědí jízdy a obřích elementárních šelem.

„Království Kislev, také známé také jako říše Ledové královny, je nejseverněji položená lidská civilizace Starého světa. Žije v něm mocný a válkou poháněný národ, jehož členové jsou tvrdí jako vlci a jsou soběstačnými bojovníky, kteří statečně a odhodlaně brání svou vlast.

Přečtěte si také: Medvědi proti démonům v traileru na Total War: Warhammer 3

Carevna Katarina Bokha, Ledová královna Kislevu, je jednou z nejmocnějších ledových čarodějnic, které kdy žily. Vedle svých magických dovedností se spoléhá také na zdatnost v boji zblízka, který ještě umocňuje její magický meč Frostfang, který dokáže jedním seknutím porazit i mocné obludy.

Její auru ucítíš dřív, než ji samotnou spatříš. Od úst ti jde pára, mráz tě štípe do tváře a pak se objeví – milosrdná… královská… překrásná… smrtící,“ píše se v tiskové zprávě.

HERNÍ STYL

Po staletích brutálních válek a obětí nezměrného počtu se armáda vyvinula ve všestranný válečný stroj. Vyniká v nabírání nepřátelských jednotek v naději, že přijdou o soudržnost a sílu, a snaží se je rozdrtit v závěrečném zničujícím střetu, kde jejich smíšená střelecká pěchota stojí pevně jako kovadlina statečných vojáků, zatímco jejich jízda drtí křídla nepřátelského vojska. Svých znalostí magie využívají k ovládání bojiště a vyzdvihování svých silných stránek.

MAGICKÉ ŠKOLY LEDU A VICHŘICE

Kislevské ledové čarodějnice a ledové panny ovládají dvě magické školy: led a vichřici. Ta první je surovou, vražednou ledovou mocí, využívá se jako zbraň – od zamrzlé země svazující nohy nepřítele až po smrtící ledová kopí. Druhá škola je mocí nad počasím, jež se zaměřuje na zimní jevy, mezi něž patří například schopnost v bitvě vyvolat zuřivou vánici.

Vedle Khorna, Nurgla, Tzeentche, Slaanesh, Kataje a několika dosud nezveřejněných ras a tajemství je Kislev první rasou detailně představenou rasou. Hra vyjde koncem letošního roku na PC s českými titulky.