Příznivci hororu si na Summer Game Festu přišli na své, experti na tenhle žánr z polského studia Bloober Team (autoři The Medium, Observer a Blair Witch) představili Layers of Fear. To není přímo překvapení, protože tahle hra byla už dříve několikrát potvrzena. Překvapením je, že nejde o nový díl, nýbrž o restart.

Na Unreal Enginu 5 původní tvůrci dvoudílné série ve spolupráci s Anshar Studios chystají remake předchozích dvou dílů (plus DLC) v jednom balíčku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Bloober Team tomu všemu říkají psychologická hororová kronika. Těšit se máme na nový vizuál, moderní hratelnost a rozšíření dějové linie. Nové příběhy mají vrhnout nové světlo na děsivý příběh. Čelit budete mrazivému šílenství, které se táhne přes celé generace.

Trailer naznačuje, že vývojáři přetvořili události z Layers of Fear 1 a 2 a spojili je dohromady. První díl se zaměřil na malíře na pokraji dokončení svého mistrovského díla a druhý díl sleduje herce, jenž natáčí film na palubě zaoceánské lodi, která se mění v děsivý labyrint.

Nové Layers of Fear vyjde na začátku roku 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.