Dvouminutový launch trailer na The Callisto Protocol přináší nástin toho, co se stalo ve vězení Black Iron a proč musí hlavní hrdina bojovat o život se všelijakými monstry. Fanoušci Dead Space by tady měli být jako doma. Vždyť vývoj hry vede Glen Schofield, jenž byl jedním z hlavních autorů Dead Space.

The Callisto Protocol je hororová survival akce z pohledu třetí osoby. Příběh je zasazený 300 let v budoucnosti. Ujmete se role Jacoba Lee – oběti osudu uvržené do věznice Black Iron s maximální ostrahou na Jupiterově měsíci Callisto.

Když se vězni začnou měnit v obludné stvůry, věznice se ocitne v chaosu. Aby Jacob přežil, musí se probojovat do bezpečí a utéct z věznice, přičemž musí odhalit temná a znepokojivá tajemství pohřbená pod povrchem Callisto.

„Pomocí jedinečné kombinace střelby a kontaktního boje si bude Jacob muset přizpůsobit taktiku, aby mohl bojovat proti rychle se vyvíjejícím stvůrám, zatímco bude hledat nové zbraně, vybavení a schopnosti, aby zdolal rostoucí hrozbu a utekl hrůzám Jupiterova měsíce smrti,“ uvádějí tvůrci.

Titul má kombinovat atmosféru, napětí a brutalitu s děsivými okamžiky bezmoci a má vás pohltit napínavým příběhem, ve kterém nevýslovné hrůzy číhají na každém rohu.

The Callisto Protocol vyjde 2. 12. tohoto roku na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a PC