Pondělní ráno si zpříjemníme náznaky na oznámení nového Battlefieldu. Řekneme si o využití nové generace konzolí u Borderlands 3. Oslavíme narozeniny studia Remedy hrou zdarma a podíváme se na grafiku a efekty Spider-Man: Miles Morales.

Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Komiksová střílečka Borderlands 3 bude vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Aktualizaci si zdarma stáhnou majitelé hry pro PS4 a Xbox One. Vývojáři chtějí na nové generaci konzolí dosáhnout rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu v režimu pro jednoho hráče. Převést si budete moci uložené pozice i zakoupená DLC. Kromě toho se mění také kooperativní režimy. Ve split-screenu budou moci hrát až čtyři hráči a v módu dvou hráčů bude možné rozdělit obrazovku vertikálně. V roce 2021 má pak Borderlands 3 obdržet cross-play.

- Ninja podepsal novou smlouvu s Twitchem. Známý streamer se tak vrací tam, kde začal poté, co odešel k Mixeru. Nová smlouva s Twitchem má být víceletá.

- Generální ředitel Ubisoftu se omlouvá za problémy se zneužíváním, které provázejí poslední měsíce francouzskou společnost. Yves Guillemot oznámil, že přidělí milion dolarů na nový program, jenž bude zastupovat etnickou menšinu.

Přečtěte si také: Souhrn toho nejlepšího a nejzajímavějšího nejen o Xboxu a Ubisoftu

- Známý YouTuber Jackfrags zveřejnil tajemnou ukázku, která může signalizovat brzké představení nového Battlefieldu. Na konci videa z Battlefieldu 5 vidíme nápis The Last Step a poté zbraň a kapesní hodinky. Jejich ručička se blíží k šedesátce a na pozadí slyšíme tikání. Byl Jackfrags pověřen, aby začal vnadit na nový Battlefield? Je to dost možné, EA s ním často spolupracuje. Spekulace podpořil Niklas Åstrand. Senior designér z EA DICE na tweet odpověděl.

- Důkazy o oznámení Battlefieldu se množí. Twitterový účet TEEET vydal krátké video s připojováním. Zajímavé ovšem je, že TEEET má v popisku právě Åstrand.

- Remedy Entertainment oslavují 25. narozeniny. Při té příležitosti finské studio dává zdarma PC verzi hry Death Rally na Steamu, což je jejich první hra, a do 18. 9. o 75 % zlevňuje remake Death Rally, který na Steamu nyní koupíte za 2,49 eur.

- Sniper Ghost Warrior Contracts 2 koncem letošního roku uvede na trh Koch Media ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One ve vybraných zemích Evropy. Máme tak potvrzeno, že s pokračováním odstřelovací akce od polských CI Games se nadále počítá na Q4 2020.

- Vesmírná akce Star Wars: Squadrons nebude odložena. Ian S. Frazier ze studia EA Motive na Twitteru prozradil, že hra dosáhla takzvaného zlatého stavu. To znamená, že vývoj byl dokončen a nyní se začínají data lisovat na disky a připravuje se vydání. To je naplánováno na 2. 10. pro PC, PS4 a Xbox One.

- Společnost GameStop chce v letošním roce uzavřít 400 až 450 obchodů. Dosud bylo za posledních devět měsíců uzavřeno 388 obchodů po celém světě. Celkem má GameStop přes 5000 obchodů po celém světě. Za jejich uzavření může menší zájem o fyzické verze her. Prodej každým rokem klesá a firma na to musí reagovat.

- Kolečkové brusle obujeme později. Ubisoft odložil Roller Champions na první čtvrtletí nadcházejícího roku. Vývojáři mají mít více času, aby se netradičnímu titulu mohli věnovat a vylepšit ho. Hra byla dříve oznámena pro současnou generaci konzolí, PC a mobilní zařízení. Je ale dost pravděpodobné, že bude vylepšena pro next-gen.

- Twitterový příspěvek využili Insomniac Games na to, aby připomenuli, že Marvel's Spider-Man: Miles Morales poběží na PS5 v rozlišení 4K s HDR. V gifu máme sledovat ray-tracing a vylepšené nasvícení, stíny a detail postavy. Hra dorazí současně s uvedením PlayStationu 5 na trh.

- Odložena je také Kena: Bridge of Spirits. Malé studio Ember Labs původně chtělo přinést akční dobrodružství na PS4, PS5 a PC koncem letošního roku, ale vzhledem k situaci kolem pandemie Covid-19 a zpomalení vývoje je odsunuta na první čtvrtletí roku 2021. Odsun prý pro tvůrce nebyl vůbec jednoduchý, avšak čas navíc bude věnován doladění detailů, aby hra splnila očekávání hráčů.

- Není vhodnější doba si koupit budovatelskou strategii Tropico. Humble Bundle nabízí Totally Tropico Bundle. Za necelé jedno euro můžete mít třetí díl společně s Tropico Reloaded. Když se dostanete na 7 euro, odemkne se vám čtvrtý díl s řadou DLC. Za méně než 11 euro získáte i Tropico 5 s DLC.

- V Mashinkach se objevila nová lokomotiva jménem Philip. Tvůrce Jan Zelený ji vydal na počest narození syna Filipa.

Touhle radostnou zprávou končíme dnešní Stručně. Budu se na vás těšit zase zítra (nebo kolega Honza Kalný), ale nezapomeňte, že během dne pro vás budeme mít celou řadu aktuálních novinek a článků z herního světa. Ať se vám start do nového týdne vydaří.