Během červnového streamu společnost Capcom oznámila několik přídavků, které 28. 10. tohoto roku rozšíří akční horor Resident Evil Village. Nejvíc fanoušci očekávají příběhové rozšíření. Těšit se ale mohou také na volitelný režim z pohledu třetí osoby a na několik nových postav v arkádovém režimu Mercenaries, jenž se odemkne po dokončení příběhu.

O koho jde? V Mercenaries si budeme moci zahrát za Lady Dimitrescu, Heisenberga a Chrise Redfielda. Téměř třímetrová upírka používá v boji své dlouhé drápy a při zabíjení jednoho nepřítele za druhým si dobijí „měřič vzrušení“, který jí umožňuje používat speciální útoky, například si může přivolat své krvelačné dcery.

Heisenberg má k dispozici velké kladivo a magnetické pole, aby k sobě přitáhl nepřátele. Když půjde do tuhého, může si na pomoc přivolat Soldat Jeta, má dvě vrtačky místo rukou.

Chris Redfield má nepostradatelnou pušku a nepřátele, kteří se k němu dostanou příliš blízko, likviduje silnými pěstmi. I on má ukazatel, jehož naplnění během boje výrazně zvýší rychlost pohybu a nabíjení zbraní, stejně jako sílu útoku.

Součástí přídavku budou také dvě nové arény: Bloody Village a Bloody River.

Pokud máte Resident Evil Village, tak pro nový obsah vám bude stačit si koupit dodatečný balíček Winters’ Expansion. Prodávat se bude za 19,99 eur na Steamu, 528,99 Kč na Xbox Store a 529 Kč na PlayStation Store. Pro ostatní bude v nabídce Gold edice i se hrou za 1319 Kč.