Polská společnost CD Projekt RED musí řešit nejen špatný technický stav akčního RPG titulu Cyberpunk 2077, vrácení peněz nespokojeným hráčům a možné soudní žaloby. K problémům se nově přidal kybernetický útok. Hackeři se dostali do interní sítě firmy a vyhrožují mimo jiné prodejem nebo zpřístupněním zdrojových kódů her polského studia, včetně Cyberpunku 2077 a nevydané verze Zaklínače 3.

CD Projekt RED o všem informuje na sociálních sítích, kde ukázal i zprávu od neidentifikovaného hackera, případně skupiny hackerů. V poznámkovém bloku se píše o získání zdrojových kódů her Cyberpunk 2077, Zaklínač 3, Gwent a nevydané verze Zaklínače 3, což je plánovaná vylepšená verze pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hackeři tvrdí, že získali přístup ke všem dokumentům CD Projektu. Ty se mají týkat účetnictví, administrativy, právních, HR nebo vztahů s investory.

Přečtěte si také: CD Projekt RED chystá hraný film ze světa Cyberpunku

„Kromě toho jsme zašifrovali všechny vaše servery, ale chápeme, že s největší pravděpodobností můžete data obnovit ze záloh. Pokud se nám nepodaří dosáhnout dohody, vaše zdrojové kódy budou prodány nebo zveřejněny online a dokumenty budou předány herním novinářům,“ dodává zpráva.

CD Projekt RED potvrdil, že žádná data hráčů se nedostala do nesprávných rukou. Firma nemá v úmyslu vyjednávat nebo vyhovět požadavkům hackerů. Vše řeší policie a vývojáři zabezpečili svou IT infrastrukturu a zahájili obnovu dat.