Dubnové PlayStation Plus se neslo v duchu akce, neboť jako hry zdarma byly uvolněny tituly The Surge a Conan Exiles. Komu nesedlo hardcore RPG podobné Dark Souls v robotické podobě, mohl si užít cestu do daleké historie a přežít ve vyprahlé poušti a naopak. Na květen Sony připravilo dvojici her, jež bude zaměřená spíše na vaši psychiku než akční choutky. I když dalo by se polemizovat o tom, že si je to podobné... No což.

První z maximálně zlevněných her je Overkcooked!, jemuž můj kamarád s oblibou přezdívá "Dark Souls v kuchyni". V Overcooked! se můžete s až třemi kamarády sejít na kuchyňském plácku různého typu a vaším úkolem je uvařit co nejvíce porcí jídla hladovým zákazníkům. Zní to jednoduše, ale časová tíseň vás brzy začne dohánět, nepřívětivé pracovní podmínky se též přihlásí o slovíčko, a vy se lehce dostanete do frustrace. Zkrátka Dark Souls v kuchyni. 

Kdo by nechtěl vařit a radši by dal přednost spíše interaktivní procházce, měl by zvolit hru číslo dvě, kterou je What Remains of Edith Finch. Jako poslední z prokleté rodiny Finchů budete pár hodinek navštěvovat a prozkoumávat starý dům a dozvídat se detaily o vaší rodině. What Remains of Edith Finch získala několik cen včetně nejlepší hry v rámci akce BAFTA. Výborná jednohubka.