Sony myslí pouze na peníze, zatímco Microsoft na hráče. To jsou slova některých hráčů poté, co japonská společnost oznámila novou verzi PlayStation Plus. Lidem vadí podstatný rozdíl mezi Xbox Game Pass a PS Plus, Microsoft do své služby dává nové hry okamžitě, Sony ale nic takového v plánu nemá.

Už dříve se ke strategii vyjádřil Jim Ryan, generální ředitel Sony Interactive Entertainment. Teď se k němu přidal finanční ředitel Sony Hiroki Totoki.

„Zdržím se komentářů ke strategii konkurence (Game Passu od Microsoftu, poz. redakce). V současné době se domníváme, že náklady na vývoj a výzkum by měly být vynaloženy na kvalitní produkty, které povedou ke zlepšení platformy a v dlouhodobém horizontu také zlepší podnikání,“ řekl Totoki před investory.

Totoki vysvětlil, že v Sony se v první řadě zaměřují na co nejkvalitnější produkty, jejichž vývoj je drahý. Kdyby zařadili chystané tituly od studií jako Santa Monica Studio (série God of War), Insomniac Games (Spider-Man, Ratchet & Clank) a Naughty Dog (The Last of Us, Uncharted) do PS Plus v den vydání, museli by podle toho nastavit rozpočet na vývoj, což by mělo přímý dopad na kvalitu her. To je něco, co ve společnosti nechtějí dopustit.

To jde ruku v ruce s názorem Jima Ryana. Ten v minulosti prohlásil, že v Sony dělají stále větší, stále lepší, stále krásnější a na příběh bohatší hry, které si žádají čas a velké investice.

Včera jsme vás také informovali, že Sony hodlá investovat dalších 308 milionů dolarů do svých studií na vývoj first-party titulů.

Sony novou verzi služby PlayStation Plus spustí pro Evropu, včetně nás, 22. 6. letošního roku. Služba spojuje dohromady PS Plus a PS Now.