Krvavá bojovka Mortal Kombat oslavuje 30. výročí. Studio NetherRealm u té příležitosti přináší speciální video, které ukazuje, jakou roli značka v uplynulých třech desetiletích sehrála nejen ve světě videoher, ale napříč zábavním průmyslem, včetně filmu z roku 2021.

Jen škoda, že je video krátké. Ocenil bych více vzpomínek a záběrů. Přece jen, Mortal Kombat je jedním z nejslavnějších zástupců žánru bojových her a velkým písmem se značka zapsala do historie videoherního průmyslu. V průběhu let jsme si mohli zahrát řadu plnohodnotných dílů, menších vedlejších dílů i více či méně úspěšných projektů.

Jak bylo dříve avizováno, k oznámení nového Mortal Kombatu nedošlo. O něm se první informace dozvíme v pravou chvíli. Místo toho autoři do Mortal Kombat Mobile přinášejí klasického filmového Raidena s podobiznou a hlasem herce Christophera Lamberta jako Raidena z filmu z roku 1995. Bojovníka si můžete pořídit do 11. 10. tohoto roku.

Konkurenční série Tekken a Street Fighter už krok do nové generace udělaly, když byly představeny díly Tekken 8 a Street Fighter 6, ale na Mortal Kombat nadále čekáme. Zkrátit si ho můžeme v přítomnosti Mortal Kombat 11, jenž vyšel v roce 2019 a dostupný je na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch.

Brutální průřez Mortal Kombatem