Krotitelé duchů se vracejí do videoherního světa. Než se ale začnete příliš radovat, měli byste vědět, že Ghostbusters: Spirits Unleashed je další akcí od tvůrců Friday the 13th: The Game a Predator: Hunting Grounds.

Studio Illfonic pro hráče připravuje možnost zahrát si za svůj vlastní tým Krotitelů duchů, případně se vžít do strašidelného, avšak někdy komického ducha, který způsobí velkou spoušť. Půjde tedy o klasický koncept těchto tvůrců, což znamená čtyři hráči na straně krotitelů a jeden hráč v roli ducha.

Krotitelé duchů budou hrát z pohledu první osoby a budou mít nejen známá protonová děla, ale samozřejmě také pasti na duchy a měřiče PKE. Vaším úkolem bude najít ducha, přemoci ho a ve správný čas ho uvěznit do pasti. Jako duch budete naopak moci využívat létání a teleportovat se po mapách pomocí trhlin, ovládat předměty, abyste se skryli, využívat sliz a vyvolávat strašidelné přisluhovače. Kromě toho budete také teorizovat běžné občany.

Fanoušci jsou lákání na známou hasičskou zbrojnici z filmu a úpravu svých krotitelů i ducha. Nechybí vylepšování výbavy a schopností, stejně tak trénink dovedností. Potěší i přítomnost Winstona Zeddemorea, kterého opět namluvil Ernie Hudson, a Raye Stantza v podání Dana Aykroydse.

Pokud vám nic neříká multiplayer, tak Ghostbusters: Spirits Unleashed bude podporovat také sólové bitvy s umělou inteligencí. Největší důraz je ale pochopitelně kladen na multiplayer napříč platformami.

Ghostbusters: Spirits Unleashed dorazí na konci letošního roku pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.