Fanoušci kultovních Krotitelů duchů se dočkají nejen nového filmu, ale i další hry. Po nemastném a neslaném remasteru Ghostbusters: The Video Game, který vyšel v roce 2019, se tentokrát mělo ke kormidlu dostat studio Illfonic. To jsou autoři Friday the 13th a Predator: Hunting Grounds.

Nejde o žádné velké hity, ale s pořádným rozpočtem by titul nemusel dopadnout špatně. Práci na Ghostbusters prokecl zpěvák, skladatel a hudební producent Raphael Saadiq v podcastu Questlove Supreme. Saadiq se jedním ze tří spoluzakladatelů a nadále majitelů americké firmy IllFonic.

Saadiq informaci dále nerozvedl. Značka Ghostbusters patří Sony, a právě s ní IllFonic spolupracovali při Predator: Hunting Grounds (vyšel na PS4 a PC). Navíc do IllFonic v lednu 2020 nastoupil jako produktový ředitel Gio Corsi, jedná se o bývalého manažera Sony Interactive, jenž slibuje vzrušující časy. Je dost pravděpodobné zaměření na multiplayer.

Film Krotitelé duchů: Odkaz (Ghostbusters: Afterlife) má naplánovanou premiéru na 19. 11. tohoto roku. Možná na představení hry nebudeme čekat tak dlouho. Do té doby připomeňme, že Krotitelé duchů se objevily v budovatelské strategii Planet Coaster ve formě dodatečného balíčku a očekává se crossover s Fortnite.