Kombinace akční hry a real-time strategie, která se odehrává ve 13. století v Evropě a na Blízkém východě, nezní špatně. The Valiant má rozhodně něco do sebe a láká na 15 misí, ve kterých nesmíte nic uspěchat.

Sledujte příběh bývalého křižáckého rytíře Theodericha von Akenburga, který – poté, co začne být rozčarován kvůli kruté válce – je povolán zpět do akce kvůli událostem, jež byly uvedeny do pohybu před 15 lety, když se svým bývalým bratrem ve zbrani Ulrichem von Grevelem narazil na úlomek prastarého artefaktu – Áronovy hole. Na Theoderichově prahu se objeví mladý mnich jménem Malcom, který mu sdělí, že hůl obsahuje moc, která nebyla nikdy určena smrtelníkům, a Ulrich začne být posedlý nalezením zbývajících částí hole a jejích sjednocením. Tato událost by mohla na svět vypustit nevýslovné zlo a utrpení.

Theoderich se vydává na výpravu, aby našel zbývající relikvie a schoval je před Ulrichem. Cesta ho zavede přes celou Evropu a na Střední východ. Během výpravy potká spoustu dalších válečníků, kteří se rozhodnou bojovat za jeho věc – od starého veterána Reinharda von Kemptena z Řádu německých rytířů až po ctižádostivou mladou žoldačku Grimhild Eidottr a její Krkavčí pluk. Každý z nich se k němu přidá z různých důvodů, ale pomalu se mezi nimi utvářejí vazby, které odolají zkouškám a útrapám, jež je čekají.

- Vyberte si družinu hrdinů a pomocných čet v 15 napínavých, ručně vytvořených misí pro jednoho hráče, z nichž každá má vlastní filmečky, vyprávěné deníky, úrovně obtížnosti a další.

- Přes 5 hrdinských družin, každá se 3 různými stromy schopností, jež hráčům poskytují jedinečné pasivní a aktivní dovednosti, zatímco budou rozvíjet své hrdiny.

- Široká škála zbraní a zbrojí, které můžete během kampaně ukořistit a používat, z nichž každá má vlastní atributy a možnosti speciálních zářezů.

- Kombinujte schopnosti hrdinů a zbraně/vybavení a objevte obrovský výběr sestav hrdinů.

- Hrajte kooperativně s kamarády v režimu "Last Man Standing" až pro 3 hráče, kde budete čelit hordám nepřátel a získávat zkušenosti, abyste mohli rozvíjet své rytíře a odemykat nové schopnosti a kosmetické doplňky.

- Hrajte soutěžně v několika herních režimech PvP, které podporují bitvy 1v1 a 2v2, s kosmetickým meta-postupem a speciálními odměnami pro hodnocenou hru.

The Valiant se chystá nejen na PC, ale také na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.