Snad jen pošramocená pověst může trápit vedení Blizzardu, když velmi kritizované Diablo Immortal vydělává v průměru přes milion dolarů denně z mobilních verzí. Tvrdí to server AppMagic, který pravidelně shromažďuje informace z Google Play a App Store.

Milion dolarů denně z mikrotransakcí měl být průměr v červnu. Celková částka za měsíc má být 48 988 970 dolarů. K tomu si připočítejte překonání hranice 10 milionů stažení a nemohli bychom se divit, že podobný úspěch bude chtít Blizzardu rozpakovat u dalších svých známých značek. Nedávno byl představen mobilní titul Warcraft Arclight Rumble.

V polovině června AppMagic hlásil výdělek 24 milionů dolarů. Příjmy se tedy zdvojnásobily.

Pro srovnání, battle royale střílečka Apex Legends Mobile od Electronic Arts za první měsíc vygenerovala 11,6 milionu dolarů z 21,8 milionu stažení.

Dá se tedy mluvit o tom, že Apex Legends je populárnější než Diablo Immortal, ale hráči druhé hry jsou ochotni platit více.

O to zajímavější je, že Diablo Immortal největší důraz na platbu klade po dohrání příběhové části, v takzvaném endgamu, který se odemkne po zhruba 20 hodinách hraní.

Tohle je hořká pilulka pro odpůrce Diabla Immortal.

O víkendu do hry dorazil nový boss, ale moc radosti hráčům neudělal.